חמין חיטה היא ארוחה נהדרת גם לחורף וגם לקיץ. אנחנו לא משתמשים בארץ בפריקה כמעט בכלל, אבל החיטה הירוקה היא בין המאכלים האהובים במזרח התיכון ובצדק. היא טעימה ומתבשלת בקלות.
את החיטה הירוקה ניתן להשיג בחניות טבע בלבד.
במקום כרעי עוף ניתן לשנות לכל בשר שמתאים לבישול ארוך.
בסיר רחב, אני משתמשת בסיר ברזל 28, חותכים את השלוט ומאדים בסיר בשמן זית או קנולה.
שוטפים את החיטה בקערה כמה פעמים ושמים בצד עם מים עד שיגיע תורה.
לוקחים את הכרעיים ומתבלים אותם בפלפל שחור גרוס ומלח . מעסים טוב טוב ושמים בצד.
מסננים את הפריקה מהמים ומוסיפים אותה לבצלי השלוט. מוסיפים גם את השורשים . את הדבש. מערבבים יחד טוב. מפזרים מלח בכמות נדיבה ומפזרים עלי תימין.
מניחים את הבשר המתובל על השורשים והפריקה וממלאים במים עד כיסוי העוף. מפזרים מלח בנדיבות- לא רבה מידי שלא יהיה מלוח אבל גם לא בקמצנות- מפזרים עלי דפנה וסוגרים את הסיר.
חמין מבשלים על בין 8-18 שעות על פי זה תכוונו את הזמן -בהתאם לזמן הארוחה. אומרים שחמין הכי טעים שהוא מוגש ישר מהאש. אבל מה שנשאר תמיד אפשר לאכול אח"כ ולחמם שוב וזה גם טעים טעים.
אפשרות התנור: מכסים את הסיר בנייר פרגמנט ובמכסה אופים ב 90-100 צלזיוס בין 8-18 שעות. לבדוק מידי פעם.
אפשרות הגז: שמים על הגז על אש קטנה מינימום 8 שעות. בסיר ברזל המים בקושי מתאדים כך שאפשר לבדוק כל מספר שעות.