עוגיות ויטראז' צבעוניות
כלכך קל להכין את עוגיות החלונות הצבעונים, העוגיות המיוחדות נוצרות על ידי סוכריות הנמסות להם בתנור בצבעים שונים ויוצרות חלון צבעוני. העוגיות מאוד חגיגיות, מרשימות, מתוקות וטעימות . עוגיות מושלמות ליד התה ולטבילה בתה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 11-12
- מיקסר + וו גיטרה.
- פטיש שניצלים/מערוך.
- תבנית אפיה+ נייר אפייה.
- מרית.
- נילון נצמד.
- חותכנים גדולים+ חותכנים קטנים (ליצירת החלונות/חורים).
- שקית נילון/סנדויצים.
- קרש חיתוך.
- מערוך.
- רשת קירור.
- כלי אטום+ נייר אפייה.
- 226 גרם חמאה - רכה / לפרווה- מחמאה.
- 200 גרם סוכר לבן.
- 2 ביצים L.
- 4 כוסות קמח לכל מטרה 480 גרם - מנופה/ קמח לעוגות + מעט קמח למשטח עבודה ולחותכנים.
- 3/4 כוס קורנפלור -מנופה.
- 3/4 כפית (3 גרם) מלח שולחן.
- 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
- עבור החלון:
- 1/3 כוס סוכריות קשות. בכל צבע שתבחרו והמבחר רב.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים ביצים. מערבבים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים: קמח, קורנפלור ומלח. מערבבים.
- מוסיפים וניל. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ושמים במקרר לכשעה.
- מחממים תנור ל 170-180 מעלות צלזיוס טורבו.
- מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי של כחצי סנטימטר.
- מקמחים מעט את החותכנים הגודולים ויוצרים צורות. מעבירים לנייר האפייה.
- לאחר מכן באמצע הצורות יוצרים עם החותכן הקטן יוצרים חלון/חור.
- מוצאים את הבצק ומחזירים אותו למשטח העבודה לשימוש חוזר. וכל הלאה.
- בשקית נילון שמים את כל הסוכריות הקשות. אם יש צבעים שונים מפרידים לשקיות שונות. מרסקים את הסוכריות בעזרת מכות מערוך על קרש חיתוך עד שהם הופכים לפירורים.
- ממלאים את החלונות בפירורי הסוכריות.
- מכניסים לתנור ל כ- 10 דקות או עד שהעוגיות זהובת מעט והסוכריות מבעבעות.
- מוציאים מהתנור ומעבירים את התבנית לרשת קירור. *אם רוצים זה הזמן עם קיסם או משהו חד לנפץ את הבועות אויר אם נוצרו. אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי. זהירות הסוכריות חמות.
- נותנים לעוגיות להתקרר קירור מוחלט בתבנית ורק לאחר מכן מעבירים בעזרת מרית, לכלי אטום על נייר אפייה, לא אחד על השני**.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/12/2018