מתכון עוגיות ויטראז' צבעוניות | יס-שף

עוגיות ויטראז' צבעוניות

דירוג  

כלכך קל להכין את עוגיות החלונות הצבעונים, העוגיות המיוחדות נוצרות על ידי סוכריות הנמסות להם בתנור בצבעים שונים ויוצרות חלון צבעוני. העוגיות מאוד חגיגיות, מרשימות, מתוקות וטעימות . עוגיות מושלמות ליד התה ולטבילה בתה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • פטיש שניצלים/מערוך.
  • תבנית אפיה+ נייר אפייה.
  • מרית.
  • נילון נצמד.
  • חותכנים גדולים+ חותכנים קטנים (ליצירת החלונות/חורים).
  • שקית נילון/סנדויצים.
  • קרש חיתוך.
  • מערוך.
  • רשת קירור.
  • כלי אטום+ נייר אפייה.

מרכיבים:
  • 226 גרם חמאה - רכה / לפרווה- מחמאה.
  • 200 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 4 כוסות קמח לכל מטרה 480 גרם - מנופה/ קמח לעוגות + מעט קמח למשטח עבודה ולחותכנים.
  • 3/4 כוס קורנפלור -מנופה.
  • 3/4 כפית (3 גרם) מלח שולחן.
  • 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
  • עבור החלון:
  • 1/3 כוס סוכריות קשות. בכל צבע שתבחרו והמבחר רב.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
  2. מוסיפים ביצים. מערבבים.
  3. מנמיכים מהירות ומוסיפים: קמח, קורנפלור ומלח. מערבבים.
  4. מוסיפים וניל. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  5. עוטפים את הבצק בנילון נצמד ושמים במקרר לכשעה.
  6. מחממים תנור ל 170-180 מעלות צלזיוס טורבו.
  7. מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי של כחצי סנטימטר.
  8. מקמחים מעט את החותכנים הגודולים ויוצרים צורות. מעבירים לנייר האפייה.
  9. לאחר מכן באמצע הצורות יוצרים עם החותכן הקטן יוצרים חלון/חור.
  10. מוצאים את הבצק ומחזירים אותו למשטח העבודה לשימוש חוזר. וכל הלאה.
  11. בשקית נילון שמים את כל הסוכריות הקשות. אם יש צבעים שונים מפרידים לשקיות שונות. מרסקים את הסוכריות בעזרת מכות מערוך על קרש חיתוך עד שהם הופכים לפירורים.
  12. ממלאים את החלונות בפירורי הסוכריות.
  13. מכניסים לתנור ל כ- 10 דקות או עד שהעוגיות זהובת מעט והסוכריות מבעבעות.
  14. מוציאים מהתנור ומעבירים את התבנית לרשת קירור. *אם רוצים זה הזמן עם קיסם או משהו חד לנפץ את הבועות אויר אם נוצרו. אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי. זהירות הסוכריות חמות.
  15. נותנים לעוגיות להתקרר קירור מוחלט בתבנית ורק לאחר מכן מעבירים בעזרת מרית, לכלי אטום על נייר אפייה, לא אחד על השני**.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 25/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'