עוגיות לחנוכה מאוד יפות, מאוד טעימות שמשדרות שמחה וחגיגיות. עוגיות לחג החנוכה אותם אפשר להגיש על שולחן החג או לתלות לקישוט בקלות. עוגיות ויטראז' צבעוניות לחג החנוכה. קלות להכנה מעולות לטבול בהם את התה או הקפה. עוגיות שרשרת.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חגי ישראל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 11-12
- מיקסר + וו גיטרה.
- פטיש שניצלים/מערוך/תחתית של כוס.
- תבנית אפיה+ נייר אפייה.
- נייר אפייה.
- מרית.
- נילון נצמד.
- חותכנים גדלים המתאימים לחנוכה: חנוכיה, סביבון, מגן דוד וכו'- בחנויות האפייה.
- חותכנים קטנים (ליצירת החלונות/חורים) מרובע, עיגול או כל חותכן קטן המתאים לחלון- בחנויות האפייה.
- שקית נילון/סנדויצים.
- קרש חיתוך.
- מערוך.
- רשת קירור.
- צנטר עיגול - בחנויות אפייה/ קש - ליצירת חור בעוגייה.
- 226 גרם חמאה ללא מלח- טמפ' החדר / לפרווה- מחמאה/מרגרינה- ללא מלח- טמפ' החדר.
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן.
- 2 ביצים L
- 4 כוסות קמח לכל מטרה 480 גרם - מנופה/ קמח לעוגות + מעט קמח למשטח עבודה ולחותכנים.
- 2/4 כוס קורנפלור -מנופה
- 3/4 כפית (3 גרם) מלח שולחן.
- 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל /או כל תמצית בטעם אחרת שתרצו.
- עבור החלון:
- 1/3 כוס סוכריות קשות. בכל צבע שתבחרו והמבחר רב.
- בשקית נילון שמים את כל הסוכריות הקשות. אם יש צבעים שונים, משתמשים בשקיות נפרדות. מרסקים בעזרת מכות מערוך על קרש חיתוך עד שהסוכריות הופכות לפירורים. שמם בצד.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים ביצים. מערבבים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים: קמח, קורנפלור ומלח. מערבבים.
- מוסיפים וניל. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
- לאחר שעה מחממים תנור ל 170-180 מעלות צלזיוס טורבו.
- מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
- מקמחים מעט את החותכנים הגודולים ויוצרים צורות. מעבירים לנייר האפייה.
- לאחר מכן, באמצע הצורות יוצרים עם החותכן הקטן חלון/חור.
- מוצאים את הבצק מהחלון ומחזירים אותו למשטח העבודה לשימוש חוזר. וכל הלאה.
- אם רוצים לעשות חור בעוגייה כדי לתלות אותה אח"כ כשרשרת - זה הזמן. עם צנטר כוכב/קש, יוצרים חור בעוגיה. בחלק העליון. על קוטר הצנטר להיות בקוטר שיהיה מספיק גדול כדי להכניס את חוט התליה שאינו חוט דק -כדי שכובד העוגייה לא יגרום לה ליפול.
- ממלאים את החלונות בפירורי הסוכריות.
- מכניסים לתנור ל כ- 12 דקות או עד שהעוגיות זהובת מעט והסוכריות מבעבעות.
- מוציאים מהתנור ומעבירים את התבנית לרשת קירור. נותנים לעוגיות להתקרר קירור מוחלט בתבנית ורק לאחר מכן מעבירים בעזרת מרית.
- שומרים בכלי אטום על נייר אפייה. לא אחד על השני.
- לאחר שהעוגיות התקררו זה הזמן להפוך לשרשרת חגיגית ויפה עימה ניתן לקשט את הבית לקראת החג. וכמובן לאכול לאחר מכן.
- לעיטור נוסף וטעם - לא חובה:
- רויאל איסינג- קוני/מתכון להכנה בבית- לחץ כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/12/2018