מתכון תבשיל חזה בקר עם ירקות שורש וכרובית | יס-שף

תבשיל חזה בקר עם ירקות שורש וכרובית

בקר | בשר בקר | בשרי  
דירוג  

תבשיל חזה בקר עם תפוחי אדמה, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי, גזר, כרובית, בצל ועוד- והכל יחד יוצר תבשיל טעמים מושלמים עם הבשר של הבישול הארוך - לארוחת צהרים או ערב בסוף שבוע. הנחמד בתבשיל זה - שלא רק הטעם מושלם אלה גם העשייה, קלה ופשוטה - מכינים את הסיר ושוכחים ממנו לכמה שעות. סוף שבוע מושלם חורפי או קיצי. חגיגה.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר בקר

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 8 שעות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • סיר ברזל 30 ס"מ + מכסה / סיר לבישול ארוך.
  • כף ערבוב מעץ.
  • מלקחיים.

מרכיבים:
  • *חזה הבקר מתאים לבישול ארוך בלבד (ניתן להשתמש גם בכל בשר אחר המתאים לבישול ארוך) יש בו שומן נהדר. שחלק כדאי לשמור לבישול כי הוא מוסיף טעם לבישול. למרות שמטעמי בריאות ניתן להורידו.
  • חזה בקר (כ- 2.5 קילו) - נתח מספר 3- חתוך לקוביות גדולות - לנקות את הבשר מהשומן. אבל להשאיר קצת לטעם. (לאחר ניקיון ישאר לכם כ- 1,800 קילו)
  • שורש פטרוזליה (כ- 100 גרם) קלוף ופרוס לפרוסות עבות.
  • פלפל חריף 1 - חתוך ל-2 - לאוהבי החריף.
  • שורש סלרי (כ- 100 גרם) שימו לב שיש עליו עלים - במקום לקנות גם עלים בנפרד המוסיפים טעם - את העלים נשמר בצד. את הסלרי נקלף ונחתוך לקוביות גדולות יחסית
  • 5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים. חתוכים לארבעה פלחים וכל פלח לחצי**.
  • פרחי כרובית (כ- 400 גרם).
  • 1 גזר ( כ-100 גרם) קלופים ופרוסים.
  • 1 עגבניה בינונית בשלה פרוסה לפלחים/קוביות
  • 1 כפית פפריקה חריפה / אם לא רוצים חריפות פפריקה מתוקה.
  • 1 כפית טימין.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
  • 1 כף גדושה תרכיז עגבניות / פילפל צו'מה.
  • 1 כפית גרדת תפוז-בעונה.
  • 1 כוס מים / כוס ציר בקר- שימו לב שבציר הבקר (קנוי) יש מליחות רבה- תטעמו את הציר ורק אח"כ תוסיפו את המלח.
  • 2 כפיות מלח.
  • בצל בינוני-גדול מטוגן + בצל קטן-בינוני מקולף ופרוס.
  • פקעת שום מקולף + 3 שיני שום כתושות.
  • שומן בקר מחזה הבקר / שמן קנולה.
  • **רוצים תבשיל ללא פחממות?- ניתן לוותר על התפ"א.
הוראות הכנה:
  1. מחממים סיר על אש גבוה, שמים מעט שומן בקר עד שהוא נמס. מנימיכים אש, שמים את חלקי הבקר וסוגרים מכל הצדדים. מוציאים לקערה בעזרת מלקחיים שמים בצד.
  2. מוסיפים את הבצל המטוגן והשום הכתוש. מערבבים יחד. מוסיפים את העגבניות, השום , פלפל חריף, גזר ובצל. מערבבים. מטגנים כ 3 דקות. אם חסר שמן מוסיפים עוד שומן לסיר.
  3. על אש קטנה, מוסיפים את המים. מוסייפים את התבלינים . מערבבים טוב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. מוסיפים את הבשר. המים צריכים לכסות את כל הבשר כמעט. אם חסר מים מוסיפים. מערבבים טוב. טועמים. מתקנים טיבול אם צריך.
  5. שמים מעל את עלי הסלרי.
  6. מביאים לרתיחה. מנמיכים אש.
  7. סוגרים סיר. מבשלים כ- 4 שעות מינימום. בסיר ברזל המים לא יתאדו ואין צורך בהשגחה אבל כדאי לערבב מידי פעם ואז גם לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
  8. כשעתיים לפני ההגשה מכניסים את תפוחי האדמה, את הכרובית, את השורש סלרי ואת שורש הפטרוזליה. מערבבים.
  9. כחצי שעה לפני ההגשה מסירים מכסה, מגבירים אש ונותנים לרוטב להצטמצם. משגיחים על הסיר מידי פעם.
  10. מוכן להגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'