מתכון לשונות חתול עם שוקולד

לשונות חתול עם שוקולד

דירוג  

תיאור המתכון:

העוגיות הקלאסיות עם ציפוי חלקי של שוקולד. העוגיות המקוריות נראו כמו לשונות חתול ומכאן שמם. קלות להכנה ומאוד טעימות.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • שקית זילוף.
  • צנטר עגול - 12 מ"מ*.
  • אמבט מרים.
  • רשת קירור.
  • תבנית+ נייר אפייה (2 תבניות).
  • נייר אפייה.
  • מברשת.

    *מספר עוגיות לשונות החתול  שתכינו תלוי באורך הבצק לכל עוגייה שתבחרו ובגודל הצנטר.

מרכיבים:
  • 100 גרם חמאה רכה/ לפרווה: מחמאה/ מרגרינה.
  • 1 כוס אבקת סוכר- מנופה.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 4 חלבונים מביצה L (הלבן של הביצה).
  • 1 כוס קמח לכל מטרה (125 גרם)- מנופה.
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל - 180 מ"צ טורבו.
  2. מערבבים את החמאה עם הסוכר כ-3 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים את הוניל ו2- חלבונים. מקציפים עד איחוד.
  4. מנמיכים מהירות מוסיפים חצי מכמות הקמח. עד איחוד.
  5. מבליעים פנימה את שני החלבונים הנותרים.
  6. מוסיפים את חצי הקמח הנותר. מערבבים עד בצק אחיד.
  7. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם עם צנטר עגול.
  8. מזלפים על נייר האפייה פסים של כ-9 ס"מ. במרווחים של 3 ס"מ אחד מהשני. הבצק מתרחב.
  9. אם רוצים לשונות חתול מסורתיות הקצוות של כל לשון צריכות להיות רחבים מעט ממרכזה.
  10. אופים כ- 8 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.** מעבירים לרשת הקירור עד קירור מוחלט.
  11. באמבט מרים ממיסים את השוקולד עד קבלת נוזל חלק.
  12. טובלים את קצה העוגיה בשוקולד, או מברישים שוקולד על גבי חצי עוגייה. מניחים על נייר אפייה עד קירור מוחלט.
  13. שומרים בקופסא אטומה במקום קריר.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 04/01/2019

     
תגובות והערות: (1)
14/01/2019
 סופי
5/5

כל כך הזכיר לי את את הילדות. אז רצתי להכין . תודה רבה.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'