לשונות חתול עם שוקולד
העוגיות הקלאסיות עם ציפוי חלקי של שוקולד. העוגיות המקוריות נראו כמו לשונות חתול ומכאן שמם. קלות להכנה ומאוד טעימות.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה.
- שקית זילוף.
- צנטר עגול - 12 מ"מ*.
- אמבט מרים.
- רשת קירור.
- תבנית+ נייר אפייה (2 תבניות).
- נייר אפייה.
- מברשת.
*מספר עוגיות לשונות החתול שתכינו תלוי באורך הבצק לכל עוגייה שתבחרו ובגודל הצנטר.
- 100 גרם חמאה רכה/ לפרווה: מחמאה/ מרגרינה.
- 1 כוס אבקת סוכר- מנופה.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 4 חלבונים מביצה L (הלבן של הביצה).
- 1 כוס קמח לכל מטרה (125 גרם)- מנופה.
- לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר.
- מחממים תנור ל - 180 מ"צ טורבו.
- מערבבים את החמאה עם הסוכר כ-3 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הוניל ו2- חלבונים. מקציפים עד איחוד.
- מנמיכים מהירות מוסיפים חצי מכמות הקמח. עד איחוד.
- מבליעים פנימה את שני החלבונים הנותרים.
- מוסיפים את חצי הקמח הנותר. מערבבים עד בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם עם צנטר עגול.
- מזלפים על נייר האפייה פסים של כ-9 ס"מ. במרווחים של 3 ס"מ אחד מהשני. הבצק מתרחב.
- אם רוצים לשונות חתול מסורתיות הקצוות של כל לשון צריכות להיות רחבים מעט ממרכזה.
- אופים כ- 8 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.** מעבירים לרשת הקירור עד קירור מוחלט.
- באמבט מרים ממיסים את השוקולד עד קבלת נוזל חלק.
- טובלים את קצה העוגיה בשוקולד, או מברישים שוקולד על גבי חצי עוגייה. מניחים על נייר אפייה עד קירור מוחלט.
- שומרים בקופסא אטומה במקום קריר.
*את החתולים שבתמונה הכנו לפי מתכון לעוגיות ויטראז'- למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/01/2019