עוגת בריאות עם תמרים, היא עוגה מלאת בריאות, מלאת טעם, רכה ונימוחה וממלאת את כל הבית בניחוח תבלינים. אלטרנטיבה בריאה ומתוקה. קלה להכנה - מערבבים הכל יחד ושולחים לתנור. עוגה בחושה מתוקה, אוורירית, טעימה ומהירת הכנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 11-12
- 2 תבניות אינגליש קייק קטנות.
- מיקסר + וו גיטרה.
- קערה + כף לערבוב.
- רשת קירור.
- קיסם עץ.
- 4 כפות גדושות ממרח תמרים.
- ½ כוס מים רותחים.
- 3 ביצים M.
- 1 כוס דחוסה סוכר דמררה.
- 1 כוס שמן.
- ½1 כוסות קמח קוסמין.
- 1 שקית אבקת אפיה.
- 1 כפית סודה לשתיה
- ¼ כפית קינמון.
- ½ כפית זנגביל/גינגר טחון- לא חובה.
- לחמם תנור ל 175 מעלות צלסיוס.
- בקערה לערבב 4 כפות ממרח תמרים להמיס עם חצי כוס מים רותחים.
- להעביר לקערת המיקסר.
- במהירות בינונית להוסיף 3 ביצים. כוס סוכר דמררה. כוס שמן. לערבב.
- להנמיך מהירות ולהוסיף כוס וחצי קמח קוסמין. שקית אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון וזנגביל טחון.
- לערבב טוב עד שהבלילה אחידה.
- לצקת את הבצק ל- 2 התבנית.
- להכניס לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה לבדוק עם קיסם. אם הקיסם יוצא יבש- העוגה מוכנה.
- להוציא לרשת קירור. לשמור במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/01/2019