אין טעימה כמו כרובית. אבל כרובית מטוגנת בפירורי לחם מעלה את הנסיכה ממשפחת הכרוב לשיאים חדשים. מומלץ. ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 4-5
- סיר גדול.
- מזלג.
- מסננת.
- 2 קעריות בינוניות
- מחבת טפלון.
- מלקחיים/ מזלג - להיפוך הכרוביות במחבת
- מגבת נייר.
- פרחי כרובית - כ-1 קילו.
- 3 ביצים- טרופות - אם לא יספיק מוסיפים.
- שמן קנולה/ שמן זית.
- 2-3 כוסות פירורי לחם.
- כ- 20 גרם חמאה/ לפרווה: מחמאה/מרגרינה - לא חובה.
- כפית מלח לסיר + 1/4 כפית מלח לביצים הטרופות או לפי הטעם.
- מעט פלפל שחור טחון.
- מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. שהמים רותחים מכניסים את פרחי הכרובית. מבשלים עד שהכרובית רכה ומזלג ננעץ בה בקלות.
- מעבירים למסננת כדי להיפטר מהמים ומצננים.
- בקערה בינונית טורפים את הביצים עם מלח ופלפל שחור- לפי הטעם.
- בקערה שנייה שמים חצי כוס פירורי לחם. שיגמר נוסיף.
- טובלים את הכרובית בביצה, בכל צדדיה. מנערים מעל הקערה.
- טובלים את הכרובית בפירורי לחם כך שידבקו לכרובית. בהתאם לכמות שאנו רוצים על הכרובית.
- מטגנים על מחבת עם שמן וחמאה. כאשר צד מזהיב. הופכים לצד השני.
- לאחר שהכרובית מזהיבה מכל צדדיה, מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
- ניתן להגיש מיד או בטמפרטורת החדר. לשמור במקרר.
- הכרובית יכולה לבוא כארוחת מנה ראשונה עם רוטב צילי מתוק או רוטב ויניגרט או יוגורט וכתוספת לארוחה.
- אפשרויות נוספות: *מגלגלים את הכרובית אחרי הביצה ולפני פירורי לחם בקמח לבן רגיל. *מטגנים את הכרובית בשמן עמוק עד גוון זהב.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/01/2019