מתכון עוגת פירורים ושוקולד

עוגת פירורים ושוקולד

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת בצק פריך ושוקולד משגעת. העוגה מורכבת מ-3 שכבות: שכבת בצק פריך, שכבת שוקולד ומעל שתי השכבות , שכבת פירורי בצק עוגה . היא יכולה להקרא גם "חיתוכית פירורים ושוקולד" כי היא משהו בין עוגה לוופל - היא טעימה ופריכה ומככבת בביתנו כבר המון שנים ללא שינוים. עוגה פרווה קלאסית ומומלצת בחום.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 15 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • קערה גדולה.
  • סיר בינוני.
  • לקקן.
  • תבנית עגולה 24-26 - אפשר לחלק לכ-20 ריבועי עוגה.
  • פומפייה.
  • נילון נצמד.
  • לקקן.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • לבצק הפריך-
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)- מנופה.
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • 3/4 כוס שמן.
  • 1 ביצה L.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • למילוי שוקולד-
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 1/2 כוס שמן.
  • 1/2 כוס מים.
  • 4 כפות קקאו - מנופה.
  • 150 גרם שוקולד מריר. שבור לקוביות.
  • 4 ביצים L.

הוראות הכנה:
  1. את כל מרכיבי הבצק הפריך נלוש יחד.
  2. נפריש כמות של 1 כוס , ניצור כדור, נעטוף בנילון נצמד ונשים במקפיא.
  3. נרדד את הבצק ונניח בתבנית.
  4. בסיר על אש נמוכה נערבב יחד את כל מרכיבי המילוי - חוץ מהביצים- נערבב עד שהשוקולד נמס והכל מתערבב. ניתן למילוי להצטנן.
  5. לאחר מכן נוסיף את הביצים. נערבב. עד שהם נבלעות לחלוטין. נוצר מרקם קרמי.
  6. נחמם תנור ל 180 מ"צ טורבו.
  7. נשפוך את המילוי על בצק העוגה בצורה שווה. אפשר להעזר בלקקן.
  8. נוציא מהמקפיא את הבצק. ועם פומפייה נגרד את כולו. אח"כ נפזרו על כל מילוי השוקולד נשתדל בצורה שווה.
  9. נכניס לתנור ל 30 דקות.
  10. נעביר לרשת קירור עד קירור מוחלט. נשמור במקרר.
  11. נחתוך לפרוסות עוגה ריבועיות או מלבניות. אפשר גם להקפיא ולהוציא לטמפרטורת החדר מספר שעות לפני ההגשה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 15/01/2019

     
תגובות והערות: (9)
20/10/2019
 שירה גילקרוב
5/5

מושללםםם

12/07/2019
 ייסשף
5/5

בר שלום רב, בשמחה. תודה רבה על תגובתך :). שמחים לשמוע.

11/07/2019
 בר
4/5

תודה הוספתי מעט מחמאה יצא טעים

05/07/2019
 ייסשף
5/5

בר שלום רב, תודה על תגובתך. קשה לנו לדעת באמת. אבל בדר"כ זה קורה שחסר מרכיב או שהכמויות לא מדויקות. מדדי את הכמויות עם משקל למטבח. ראי כי הוספת את כל המרכיבים. בהצלחה, נשמח אם תעדכני האם הסתדר.

05/07/2019
 בר
1/5

הבצק יצא פירורים מה עושים שיצא בצק

15/06/2019
 ייסשף
5/5

אורית שלום רב תודה על תגובתך, על השוקולד להיות נוזלי. כדי שניתן יהיה לפזר אותו על הבצק.

14/06/2019
 אורית
4/5

עוגה טובה מאד האם השוקלד אמור להישאר רטוב או יבש

19/01/2019
 ייסשף
5/5

שלום רב אריאלה. תודה על תגובתך :). כן. ניתן לאפות גם קו עליון קו תחתון.

18/01/2019
 אריאלה
0/5

נראה מתכון טוב וקל . רק האם חובה לאפות בטורבו ? או שאפשר אפיה רגילה ?


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'