עוגיות שוקולד מתוקות וטעימות. העוגיות שילדים הכי אוהבים, אבל מי לא? הם מושלמות ליד הקפה והם קלות להכנה. מומלץ מאוד.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית אפייה + נייר אפייה. (כ-2 מגשים)/ תבנית אפייה להכנת עוגיות.
- מיקסר+ וו גיטרה.
- 2 כפות.
- רשת קירור.
- 1 ביצה L
- 1/2 כוס סוכר לבן.
- 1/3 כוס (65 גרם) שמן חמניות.
- כוס (140 גרם) קמח רגיל- מנופה.
- חצי כפית (3 גרם) אבקת אפיה.
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- 2 כפות (20 גרם) אבקת שוקולית- מנופה/ קקאו / קקאו הולנדי.
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ/ מגורר.
- 20 גרם נטיפי שוקולד מריר / נטפי שוקולד לבן/אגוזי מלך קצוצים.
- לעיטור וטעם: סוכריות צבעוניות.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
- במיקסר מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים. אליהם מוסיפים, על מהירות איטית, את כל החומרים היבשים. מערבבים יחד עד שיתקבל בצק אחיד.
- מודדים כפית בצק עם כף אחת ועם הכף השנייה דוחפים אותה לתבנית האפייה.
- מסדרים גבשושי בצק במרחק 3 ס"מ אחד מהשני.
- מפזרים מעל כל עוגייה סוכריות צבעוניות.
- מכניסים לתנור לכ- 10-15 דקות. *העוגיות מוכנות כאשר לוחצים באצבע על העוגייה ולא נישאר כל סימן. בזהירות כמובן. (זאת בניגוד לעוגיות בהירות ,שקל לראות בתנור שהן משחימות מעט).
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. שומרים בכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/01/2019