מתכון עוגת גבינה אפויה כמו מקונדיטוריה אצל הדודה והדוד

עוגת גבינה אפויה כמו מקונדיטוריה אצל הדודה והדוד

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת הגבינה הכי טעימה. שהיינו באים לבקר את הדודה והדוד, היינו אומרים "איזה טעימה העוגה הזאת, היא כמו מקונדיטוריה" ואז הדודה הייתה קצת מסמיקה ואומרת: "תודה רבה, אני הכנתי. שתגדלו אני אביא לכם את המתכון". אנחנו חשדנו בה קצת.. אבל מאז גדלנו וביקשנו את המתכון והרי הוא לפניכם. היא קלה להכנה, יפה וטעימה מאוד.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  גבינה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ - משומנת ומקומחת מעט.
  • מיקסר +וו גיטרה + וו הקצפה.
  • לקקן.
  • משקולת / שעועית.
  • נייר אפייה.

מרכיבים:
  • לבסיס:
  • 1 כוס קמח לבן- מנופה - (140 גרם).
  • 100 גרם חמאה קרה ופרוסה.
  • 2 כפות גדושות סוכר לבן.
  • 1 חלמון (הצהוב של הביצה) מביצה M.
  • למלית:
  • 2 גבינה לבנה 5% - 500 גרם.
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% - 200 גרם.
  • 4 חלמונים (הצהוב של הביצה).
  • 5 חלבונים.
  • 1 כף ברנדי.
  • קליפה מגוררת מלימון אחד.
  • 1 + 1/2 כפות מיץ לימון סחוט.
  • 50 גרם קורנפלור.
  • 1/3 כוס + 2 כפות (60 גרם) קמח לבן - מנופה / קמח לעוגות.
  • 250 גרם סוכר לבן- מחלוק, אפשר בערך, לשני חצאים.

הוראות הכנה:
  1. להכנת הבסיס: במיקסר מערבבים יחד קמח, חמאה וסוכר עד קבלת מרקם פירורי.מוסיפים חלמון. מערבבים מעט.
  2. מעבירים את הפירורים לבסיס התבנית ומהדקים אותם לשכבה אחת. מכניסים למקפיא לכ- 1/4 שעה.
  3. מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
  4. מניחים על הבצק נייר אפייה על נייר האפייה משקולת ואופים כ-10 דקות.
  5. לאחר מכן מוציאים את התבנית בזהירות. מרימים את המשקולת ואת נייר האפייה ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות או עד קבלת בסיס זהוב. (ממש כמו שמכינים קלתית בצק פריך).
  6. מעבירים לרשת קירור. לאחר קירור מוחלט ממשיכים באפייה.
  7. מחממים תנור ל 160 מ"צ טורבו.
  8. עוברים להכנת המלית: במיקסר מערבבים את כל החומרים חוץ מהחלבונים ומחצית כמות הסוכר.
  9. את החלבונים והסוכר מקציפים כ- 5 דקות ללא התערבות על מהירות גבוהה, לקבלת קצף יציב.
  10. עם לקקן מקפלים את את החלבונים המוקצפים לתוך התערבות. יוצקים לתבנית. אופים 20 דקות.
  11. מנמיכים חום תנור ל 150 ואופים עוד 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל רוטטת מעט במרכז.
  12. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
  13. עם סכין עוברים על דפנות העוגה. משחררים את תבנית הקפיץ.
  14. שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 22/01/2019

     
תגובות והערות: (1)
17/06/2019
 בלה כהן
5/5

עוגה אליפות


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'