עוגת הגבינה קלאסית. טעימה, רכה וגבוהה. מפנקת וקלה להכנה. עוגת גבינה אפויה כמו של פעם שתמיד מצליחה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ - משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר +וו גיטרה + וו הקצפה.
- לקקן.
- משקולת / שעועית.
- נייר אפייה.
- לבסיס:
- 1 כוס קמח לבן- מנופה - (140 גרם).
- 100 גרם חמאה קרה ופרוסה.
- 2 כפות גדושות סוכר לבן.
- 1 חלמון (הצהוב של הביצה) מביצה M.
- למלית:
- 2 גבינה לבנה 5% - 500 גרם.
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% - 200 גרם.
- 4 חלמונים (הצהוב של הביצה).
- 5 חלבונים.
- 1 כף ברנדי.
- קליפה מגוררת מלימון אחד.
- 1 + 1/2 כפות מיץ לימון סחוט.
- 50 גרם קורנפלור.
- 1/3 כוס + 2 כפות (60 גרם) קמח לבן - מנופה / קמח לעוגות.
- 250 גרם סוכר לבן- מחלוק, אפשר בערך, לשני חצאים.
- להכנת הבסיס: במיקסר מערבבים יחד קמח, חמאה וסוכר עד קבלת מרקם פירורי.מוסיפים חלמון. מערבבים מעט.
- מעבירים את הפירורים לבסיס התבנית ומהדקים אותם לשכבה אחת. מכניסים למקפיא לכ- 1/4 שעה.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
- מניחים על הבצק נייר אפייה על נייר האפייה משקולת ואופים כ-10 דקות.
- לאחר מכן מוציאים את התבנית בזהירות. מרימים את המשקולת ואת נייר האפייה ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות או עד קבלת בסיס זהוב. (ממש כמו שמכינים קלתית בצק פריך).
- מעבירים לרשת קירור. לאחר קירור מוחלט ממשיכים באפייה.
- מחממים תנור ל 160 מ"צ טורבו.
- עוברים להכנת המלית: במיקסר מערבבים את כל החומרים חוץ מהחלבונים ומחצית כמות הסוכר.
- את החלבונים והסוכר מקציפים כ- 5 דקות ללא התערבות על מהירות גבוהה, לקבלת קצף יציב.
- עם לקקן מקפלים את את החלבונים המוקצפים לתוך התערבות. יוצקים לתבנית. אופים 20 דקות.
- מנמיכים חום תנור ל 150 ואופים עוד 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל רוטטת מעט במרכז.
- מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
- עם סכין עוברים על דפנות העוגה. משחררים את תבנית הקפיץ.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/01/2019