עוגיות תה חמדת השקד
עוגיות תה דקיקות וטעימות. ישבנו עם חברים בבית חולים לביקור חולים והם הביאו תה. מזגו לכולם. לא זכור לי מתי טעמנו תה כזה טעים וכך הכרנו את תה חמדת השקד. "הכנתי מהם גם עוגיות" אמרה החברה והעבירה אלינו עוגיות דקות וטעימות טעימות. ואני מיד הוצאתי איפון ורשמתי את המתכון. עוגיות מתוקות ונהדרות עם ריח נפלא שממלא את החדר. יפות, מיוחדות וקלות להכנה. מומלץ בחום.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: עוגיות לט"ו בשבט
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 11-12
- מיקסר +וו גיטרה.
- נילון נצמד.
- קורצנים - עיגול/מרובע. (אנו השתמשנו בקורצנים 6 ס"מ).
- תבנית אפייה + נייר אפייה (כ-3 תבניות).
- סטופר.
- מרית.
- 150 גרם חמאה - רכה / לפרווה: מחמאה/ מרגרינה
- 1/2 כוס סוכר לבן/ 1 כוס סוכר דקדק.
- 1/2 כפית תמצית שקדים.
- 300 גרם קמח לבן - מנופה+ 1/2 כוס קמח לקורצנים ולמשטח העבודה
- 1/2 כפית אבקת אפיה.
- 1/8 כפית מלח.
- 1 כף שמן קנולה.
- 2 תיונים של תה חמדת השקד,ויסוצקי, הגן הקסום (או כל סוג תה אחר, למשל ארל גריי- אבל אז זה עוגיות ארל גריי) - טחונים דק עם 10 גרם סוכר לבן > והופכים לאבקה לבנה.
- *למי שאין מטחנת תבלינים יכול להכניס את תוכן התיונים, כפי שהם, ללא טחינה. **אפשר גם כל תה אחר שאתם אוהבים.
- במיקסר מערבלים את החמאה עם הסוכר- כ 5 דקות ללא התערבות.
- על מהירות איטית מוסיפים את שאר המרכיבים. מגבירים מהירות ומערבבים יחד עד איחוד.
- עם ידיים רטובות, יוצרים כדור מהבצק. הבצק מאוד דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מעבירים למקפיא ל -10 דקות. על סטופר - אחרת הבצק יקפא.
- מחממים תנור ל 150 מ"צ טורבו.
- מפזרים קמח על משטח העבודה ועל המערוך. מרדדים את הבצק על משטח העבודה חלקים חלקים, לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
- החלקים שלא בשימוש המידי מחזירים למקרר. אם הבצק נהיה רך מידי לעבודה. מחזירים למקפיא לכ- 10 דקות.
- וצרים עם הקורצנים עיגולים/ריבועים. מניחים על נייר האפייה במרחק של כ-4 ס"מ אחד מהשני. העוגיות מתרחבות באפייה. טיפ: ככל שבצק דליל יותר -הוא מתפשט הרבה יותר מבצק סמיך.
- אופים את העוגיות כ-12-15 דקות או עד להשחמה.
- משאירים בתבנית להתקרר מעט. לאחר מכן מעבירים עם מרית לרשת קירור.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/01/2019