פרוסות חזה עוף במרינדה אסייתית
תבשיל חזה עוף במרינדה מושלמת. עם נגיעות אסייתיות אבל סה"כ טעם ים תיכוני כמו שאנחנו אוהבים. קל להכנה וטעים מאוד.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 4-5
- מחבת/סיר. קוטר כ-28 ס"מ.
- 3 קערות.
- כף ערבוב.
- למרינדה:
- 2 כפות שטוחות קורנפלור.
- 2 כפות רוטב טריאקי*.
- 2 כפות סויה.
- 2 חלבונים (הלבן של הביצה).
- 2 כפות גי'נג'ר/זנגביל - מגורר.
- לתבשיל:
- כ-1/4 כוס שמן קנולה- לטיגון.
- 600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות.
- 1 פלפל חריף, לא גדול , פרוס. אפשר גם חצי.
- 6 שיני שום, פרוסות.
- 4 -5 בצלים ירוקים (בצל גינה), פרוסים לכל אורכם.
- חצי כרישה - פרוסה לעיגולים לכל אורכה - לא חובה.
- 1 פטריה גדולה או 4 קטנות שמפיניון או פורטובלו- פרוסות וחתוכות עבה.
- מלח - לפי הטעם.
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם.
- 1/8 כפית סוכר-לא חובה.
- כ-1/2 כוס מים.
- * אם אין טריאקי - אפשר 4 כפות רוטב סויה.
- בקערה גדולה מערבבים את המרינדה מכניסים את רצועות העוף ומערבבים טוב. משאירים על השיש כחצי שעה.
- בקערה שמים יחד: שום פרוס, פלפל חריף ובצל ירוק.
- במחבת מטגנים עם מעט שמן קנולה את הפטריות עם הכרישה. מערבבים מידי פעם עד שכרישה מזהיבה מעט- מעבירים לקערה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, מניחים אחד אחד את פרוסות העוף במחבת, לאחר שצד אחד משחים הופכים לצד השני. מה שמוכן מחזירים לקערה.
- מוסיפים לאותו המחבת, אם יש צורך להוסיף מעט קנולה, את קערת הבצל הירוק. מערבבים ומטגנים כ-5-10 דקות, עד שבצל הגינה מטגן מעט.
- מוסיפים את העוף ואת קערת הכרישה. מערבבים.
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר. מערבבים.
- מוסיפים את המים ועל אש בינונית מבשלים עוד 5 דקות ומגישים למרכז השולחן. אפשר להגיש עם תוספת אורז.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/01/2019