מתכון עוגת שזיפים ומשמשים נהדרת

עוגת שזיפים ומשמשים נהדרת

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת שזיפים וברנדי נהדרת עם משמשים ושמנת. עוגה בחושה, קלה להכנה וטעימה מאוד. לאוהבי הפירות היבשים, לאוהבי הברנדי, עוגה לט"ו בשבט, עוגה לפיקניק וכמובן ליד הקפה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:


  • תבנית אינגליש קייק 20X7 ס"מ/ תבנית עגולה קוטר 18 ס"מ -  משומנת ומקומחת.
  • מיקסר +וו גיטרה.
  • 2 קערות בינוניות.
  • לקקן.
  • מטרפה.
  • קיסם עץ.
  • סכין חד.

מרכיבים:
  • 50 גרם שזיפים מיובשים -פרוסים וקצוצים עם סכין חד- ללא הגלעין.
  • 50 גרם משמשים מיובשים- פרוסים וקצוצים עם סכין חד.
  • 4 כפות ברנדי.
  • 140 גרם קמח לבן - מנופה.
  • 1/2 כפית אבקת אפייה- מנופה.
  • 1 כפית קורנפלור - מנופה.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 100 גרם שמנת חמוצה.
  • 90 גרם חמאה - רכה.
  • 150 גרם סוכר.
  • 1 ביצה L.
  • 1/2 כפית תמצית וניל.

הוראות הכנה:
  1. בקערה משרים את הברנדי עם השזיפים והמשמשים הקצוצים לכ-8 שעות או יותר.
  2. מדליקים תנור 150 מ"צ טורבו.
  3. בקערה מערבבים עם מטרפה: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח.
  4. לקערת הברנדי והפירות היבשים מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים טוב.
  5. שמים בקערת המיקסר את החמאה ואת הסוכר. מערבבים 5 דקות ללא התערבות.
  6. מוסיפים את הביצה. מערבבים עד איחוד.
  7. מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים.
  8. מנמיכים מהירות. מוסיפים מעט מקערת הקמח כל פעם ומעט מקערת השמנת. מערבבים עד איחוד.
  9. יוצקים לתבנית. יש להעזר בלקקן. משטחים את הבצק בצורה שווה בתבנית.
  10. עם סכין יוצרים חתך של כס"מ סמוך לדפנות כדי למנוע סדקים גדולים - לא חובה.
  11. מכניסים לתנור לכ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מעבירים לרשת קירור.
  12. ניתן לשמור בפעמון בטמפרטורת החדר. אפשר גם במקרר.
  13. הצעה: הגשה הפוכה: הופכים את העוגה על מגש מאורך, היא תיפול בקלות. פורסים ומגישים.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 03/02/2019

     
תגובות והערות: (1)
10/02/2019
 רפאלה בר
5/5

ממש עוגה טעימה. מלאה טעם של ברנדי והייתה קלה להכנה. . תודה על המתכון.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'