מתכון עוגיות שמן מתנפחות ומושלמות

עוגיות שמן מתנפחות ומושלמות

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגיות טעימות מאוד וללא חמאה. עוגיות עם שמן, רכות וכיפיות. הנראות מיוחדת- העוגייה מתנפחת למלוא הודרה ואנחנו ללא בושה, לוקחים עוד ביס.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 15 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • קורצן כוכב/ עיגול/ריבוע - צורות פשוטות - כוכב יצור צורה של פרח כיוון שהקצוות יתרוממו - לכן הכי מומלץ. 

מרכיבים:
  • 2 ביצים L.
  • 1 כף שמן קנולה/ חמניות.
  • 1/2 כוס סוכר לבן/ סוכר קנים.
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1+1/4 כוסות קמח לבן - מנופה (כוס 250 מ"ל + כוס 60 מ"ל) + כ- 1/4 כוס למשטח העבודה+לקורצנים.
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר-לא חובה. (שלב 2 במתכון).

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 170 מ"צ, טורבו.
  2. במיקסר מערבבים יחד את השמן , השוקולד, הסוכר והביצים - עד איחוד.
  3. מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ותמצית הוניל . מערבבים לאיחוד.
  4. מקמחים טוב את משטח העבודה. הבצק יוצא דביק מאוד. אבל העיבוד על משטח העבודה עם הקמח, מקשיח אותו והוא הופך נוח לעבודה. אלסטי ונוח.
  5. מרדדים לעלה . חותכים עם קורצן לגודל הרצוי- מקמחים את הקורצן ונועצים אותו חזק בבצק ואז הבצק יצא בקלות. (*אם רוצים שלא יתנפחו ניתן לדקור את הבצק מעט עם מזלג או קיסם עץ).
  6. מעבירים לתבנית האפייה.
  7. אופים כ- 10-12 דקות. מעבירים לרשת קירור.
  8. *ניתן לעטר באבקת סוכר- מנופה. * ניתן עם מברשת להוסיף שכבת שוקולד מומס על העוגייה. לאחר קירור מוחלט.
  9. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 10/02/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'