עוגיות טעימות מאוד וללא חמאה. עוגיות עם שמן, רכות וכיפיות. הנראות מיוחדת- העוגייה מתנפחת למלוא הודרה ואנחנו ללא בושה, לוקחים עוד ביס.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קורצן כוכב/ עיגול/ריבוע - צורות פשוטות - כוכב יצור צורה של פרח כיוון שהקצוות יתרוממו - לכן הכי מומלץ.
- 2 ביצים L.
- 1 כף שמן קנולה/ חמניות.
- 1/2 כוס סוכר לבן/ סוכר קנים.
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1+1/4 כוסות קמח לבן - מנופה (כוס 250 מ"ל + כוס 60 מ"ל) + כ- 1/4 כוס למשטח העבודה+לקורצנים.
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר-לא חובה. (שלב 2 במתכון).
- מחממים תנור 170 מ"צ, טורבו.
- במיקסר מערבבים יחד את השמן , השוקולד, הסוכר והביצים - עד איחוד.
- מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ותמצית הוניל . מערבבים לאיחוד.
- מקמחים טוב את משטח העבודה. הבצק יוצא דביק מאוד. אבל העיבוד על משטח העבודה עם הקמח, מקשיח אותו והוא הופך נוח לעבודה. אלסטי ונוח.
- מרדדים לעלה . חותכים עם קורצן לגודל הרצוי- מקמחים את הקורצן ונועצים אותו חזק בבצק ואז הבצק יצא בקלות. (*אם רוצים שלא יתנפחו ניתן לדקור את הבצק מעט עם מזלג או קיסם עץ).
- מעבירים לתבנית האפייה.
- אופים כ- 10-12 דקות. מעבירים לרשת קירור.
- *ניתן לעטר באבקת סוכר- מנופה. * ניתן עם מברשת להוסיף שכבת שוקולד מומס על העוגייה. לאחר קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/02/2019