עוגיות גבינת שמנת נהדרות
עוגיות עם גבינת שמנת, הם עוגיות רכות במיוחד, מתוקות וממש נמסות בפה. עוגיות וגבינת שמנת הם שילוב מנצח.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 25 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה בינונית.
- מטרפה.
- רשת קירור.
- נילון נצמד.
- חותכנים- בצורות שונות/ קורצנים- עיגול, מרובע.
- מברשת.
- 115 גרם חמאה, רכה.
- 170 גרם גבינת שמנת, רכה.*
- 400 גרם סוכר / סוכר קנים.
- 2 כפיות תמצית וניל / אניס.
- 1 ביצה L.
- 3 כוסות קמח לכל מטרה (375 גרם) - מנופה + למשטח העבודה + מעט לחותכנים.
- 1 כפית קורנפלור - מנופה.
- 1/4 כפית אבקת אפייה.
- *תעבירו לקערה. תנו לגבינה להיות כך בטמפרטורת החדר, ליד החמאה, עד שהיא תהיה רכה וקלה לערבוב. הגבינה כפי שהיא, לא תתפזר באחידות בבלילה.
- במיקסר מערבבים חמאה וגבינת שמנת, עד איחוד.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה ווניל. מערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה : קמח, קורנפלור ואבקת אפייה.
- מפעילים מיקסר על מהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את קערת הקמח.
- עוטפים בנילון נצמד ולמקרר לכ- 30 דקות. (לא חובה. כי גם לאחר מכן הבצק עדין דביק אבל מעט פחות, אז לדעתנו כדאי לשים במקרר).
- מחממים תנור 175 מ"צ טורבו. מעבירים את הבצק למשטח נקי, המאובק בנדיבות בקמח.
- נחצה את הבצק ל 4 ונעבוד כל פעם על רבע אחר. היתר נשאיר במקרר. אם יהיה צורך והבצק יהיה מידי דביק נוסיף קמח.
- נרדד את הבצק לעלה של כ- 1/2 ס"מ. אם אתם מתכננים לקשט את העוגיות ברויאל איסינג או שוקולד אפשר גם יותר. אם לא, אפשר גם פחות.
- נקמח מעט את החותכנים וניצור צורות בבצק. נעביר לנייר האפייה.
- לא חובה- להעביר למקפיא ל 15 דקות. נעביר לתנור לכ -8-12 דקות.
- נעביר לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- אם נשאר מעט קמח על העוגיות כתוצאה מהרידוד, אפשר לנער את הקמח בקלות עם מברשת.
- לאחר מכן, נעביר לכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- אם רוצים, לאחר קירור מוחלט אפשר להמשיך ולקשט את העוגיות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/02/2019