מתכון עוגיות בראוניז ממכרות בשני צבעים

עוגיות בראוניז ממכרות בשני צבעים

עוגיות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

עוגיות בראוניס מתוקות ומיוחדות עם שוקולד. כי אי אפשר בלי שוקולד. קלות להכנה, פריכות וטעימות. לכל עוגייה יש לה את העיצוב הטבעי והמיוחד שלה, עם סדקים המלאים בשוקולד ולכל זה מתווסף ריח הבראוניז שממלא את כל הבית. אין לתאר. מומלץ.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 10 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

מרכיבים:
  • למעטפת החיצונית:
  • 30 גרם חמאה -רכה / לפרווה- מחמאה.
  • 25 גרם סוכר לבן.
  • 20 גרם ביצה טרופה.
  • כפית תמצית וניל.
  • 65 גרם קמח לבן/ עוגות - מנופה.
  • לפנים העוגייה:
  • 15 גרם שוקולד מריר - מומס (באמבט מרים או מיקרוגל).
  • 40 גרם חמאה - רכה / לפרווה-מחמאה.
  • 30 גרם סוכר לבן.
  • 20 גרם ביצה טרופה.
  • 55 גרם קמח לבן/קמח לעוגות+ למשטח העבודה.
  • 10 גרם אבקת קקאו - מנופה.
  • מעט סודה לשתיה.

הוראות הכנה:
  1. למעטפת החיצונית-בקערה עם מטרפה נערבב את החמאה המומסת.
  2. נוסיף סוכר ונערבב יחד.
  3. נוסיף את הביצה ונערבב עד איחוד.
  4. נוסיף את הקמח - נערבב.
  5. ניצור כדור בצק. נשטח אותו. נעטוף בנילון נצמד ונעביר לחצי שעה למקרר.
  6. לפנים העוגייה: בקערה אחרת נשים את חמאה. נערבב עם מטרפה.
  7. נוסיף את הסוכר, נערבב עד איחוד.
  8. נוסיף את הביצה. נערבב.
  9. נוסיף את השוקולד המומס. נערבב.
  10. נוסיף את שאר המרכיבים היבשים. נערבב עם לקקן.
  11. ניצור כדור בצק נשטח אותו ונעביר לחצי שעה למקרר, עטוף בנילון נצמד.
  12. מוציאים את הבצק הלבן ומחלקים אותו ל כ-12 חלקים.
  13. עם משקל בודקים כי כל חלק הינו כ-12 גרם. כל חלק מגלגלים לעיגול/כדור. שמים בצד.
  14. עושים אותו הדבר עם בצק השוקולד. כאן משקל כל חלק צריך להיות כ- 14 גרם.
  15. כל חלק מגלגלים לעיגול/כדור ושמים בצד. לאחר שכל כדורי השוקולד מוכנים- מכניסים אותם למקפיא ל - 10 דקות.
  16. מקמחים משטח עבודה. הבצק קצת דביק לכן אם יש צורך לפדר. לוקחים עיגול לבן. ומשטחים למעגל דק יחסית.
  17. במרכז המעגל שמים את כדור השוקולד ועוטפים אותו בבצק הלבן, כך שהוא יראה כמו כדור לבן. לאחר שהבצק מכסה את כדור השוקולד אפשר לגלגל בין שתי הידיים לכדור מושלם. שמים בצד.
  18. עושים זאת גם לשאר הכדורים.
  19. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות. מדליקים תנור 160 מ"צ טורבו.
  20. עם כף היד מועכים בעדינות, אבל בנחישות, כל כדור. כך שהוא הופך מעיגול למעגל שטוח, יחסית. הבצק הלבן נפתח מעט בקצוות ומבצבץ ממנו מעט בצק השוקולד וזה בסדר גמור. מעבירים לתבנית האפייה.
  21. מכניסים לתנור לכ 15 דקות.
  22. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 24/02/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'