מתכון שוקי עוף עם שום, לימון ותבלינים | יס-שף

שוקי עוף עם שום, לימון ותבלינים

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

תבשיל שוקי עוף עם שום, לימון כבוש ותבלינים, נותן את הטעם המיוחד והעמוק שאנחנו כל כך אוהבים. קל להכנה וטעים לכל ארוחת צהרים או ערב.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • סיר נמוך- סוטאג'- כ-24-28 ס"מ + מכסה.
  • קערה.

מרכיבים:
  • 6 שוקי עוף.
  • חצי ראש שום -פרוס+ 3 שום כתוש.
  • 3 כפות לימון כבוש
  • כפית גינגר- מגורר.
  • לפי הטעם: פלפל שחור, פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה/ חריפה, צי'לי.
  • 2 בצלים יבשים - חתוכים לרבעים
  • 2 עגבניות בשלות- חתוכים לרבעים
  • 2 לפתות - פרוסות וכל פרוסה לחצי.
  • נכון, אין במרכיבי התבשיל מלח. כי יש לימון כבוש והוא מלא מלח. אבל. אם תראו שחסר לטעמכם- תוסיפו על פי הוראות ההכנה.
  • מים. כ-כוס. אפשר גם מרק עוף / ציר עוף.
  • שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה:
  1. בסיר שמים מעט שמן קנולה ומבשלים את העוף עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. שמים בקערה.
  2. מנמיכים לאש קטנה, באותו סיר שמים פפריקה ושום כתוש מערבבים יחד עד שהשום משחים מעט. שימו לב זה קורה מהר. מוסיפים מעט מים, כרבע כוס, מערבבים.
  3. מוסיפים פלפל אנגלי ופלפל שחור. מערבבים.
  4. מוסיפים את הירקות- מערבבים. מוסיפים חצי כוס מים. מערבבים.
  5. מוסיפים את שאר התבלינים חוץ מהלימון הכבוש. מערבבים. ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
  6. לאחר מכן, מוסיפים את העוף. מוסיפים את הלימון הכבוש - מערבבים. רואים שיש מים אבל לא הרבה. כלומר שיכסו כחצי שוק של עוף. אם יש צורך, מוסיפים מים.
  7. סוגרים סיר עם המכסה. מבשלים 10 דקות. טועמים. רק אם חסר מלח או כל תיבול אחר - מוסיפים.
  8. מבשלים כ-45 דקות. אפשר לערבב מידי פעם. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  9. פותחים סיר לחצי שעה נוספת עם השגחה. ניתן לערבב מידי פעם. במטרה לראות שהמים מתאדים והמרקם הוא רוטבי ולא מימי.
  10. מגישים סיר למרכז השולחן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/03/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'