תבשיל שוקי עוף עם שום, לימון כבוש ותבלינים, נותן את הטעם המיוחד והעמוק שאנחנו כל כך אוהבים. קל להכנה וטעים לכל ארוחת צהרים או ערב.
קטגוריה:
עוף
תת-קטגוריה:
על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 2-3
כלים:
- סיר נמוך- סוטאג'- כ-24-28 ס"מ + מכסה.
- קערה.
מרכיבים:
- 6 שוקי עוף.
- חצי ראש שום -פרוס+ 3 שום כתוש.
- 3 כפות לימון כבוש
- כפית גינגר- מגורר.
- לפי הטעם: פלפל שחור, פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה/ חריפה, צי'לי.
- 2 בצלים יבשים - חתוכים לרבעים
- 2 עגבניות בשלות- חתוכים לרבעים
- 2 לפתות - פרוסות וכל פרוסה לחצי.
- נכון, אין במרכיבי התבשיל מלח. כי יש לימון כבוש והוא מלא מלח. אבל. אם תראו שחסר לטעמכם- תוסיפו על פי הוראות ההכנה.
- מים. כ-כוס. אפשר גם מרק עוף / ציר עוף.
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה:
- בסיר שמים מעט שמן קנולה ומבשלים את העוף עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. שמים בקערה.
- מנמיכים לאש קטנה, באותו סיר שמים פפריקה ושום כתוש מערבבים יחד עד שהשום משחים מעט. שימו לב זה קורה מהר. מוסיפים מעט מים, כרבע כוס, מערבבים.
- מוסיפים פלפל אנגלי ופלפל שחור. מערבבים.
- מוסיפים את הירקות- מערבבים. מוסיפים חצי כוס מים. מערבבים.
- מוסיפים את שאר התבלינים חוץ מהלימון הכבוש. מערבבים. ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
- לאחר מכן, מוסיפים את העוף. מוסיפים את הלימון הכבוש - מערבבים. רואים שיש מים אבל לא הרבה. כלומר שיכסו כחצי שוק של עוף. אם יש צורך, מוסיפים מים.
- סוגרים סיר עם המכסה. מבשלים 10 דקות. טועמים. רק אם חסר מלח או כל תיבול אחר - מוסיפים.
- מבשלים כ-45 דקות. אפשר לערבב מידי פעם. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- פותחים סיר לחצי שעה נוספת עם השגחה. ניתן לערבב מידי פעם. במטרה לראות שהמים מתאדים והמרקם הוא רוטבי ולא מימי.
- מגישים סיר למרכז השולחן.
נוצר על ידי:
יעל רום
בתאריך: 14/03/2019