מתכון עוגיות סוזן שחורת העין

עוגיות סוזן שחורת העין

דירוג  

תיאור המתכון:

עוגיות פרחים נהדרות על שם הפרח היפה והנפוץ בארה"ב ובעל השם הנוסף "ירושלים המוזהבת" וגם "סוזן חומת העין". העוגייה מתוקה, רכה, טעימה וחגיגית. ניתן להכין אותה בחותכנים הדומים לפרח או כל חותכן בצורת פרח. תענוג אמיתי לחגיגת כל אירוע.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עוגיות למסיבות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • חותכנים של פרחים, אפשר בגדלים שונים 
  • תבנית אפייה +נייר אפייה.
  • 2 ניירות אפייה.
  • קערה.
  • כף.
  • מברשת.
  • שקית זילוף+ צנטר עגול.
  • אמבט מרים.
  • נילון נצמד.

מרכיבים:
  • 113 גרם חמאה, רכה.
  • ¼1 כוסות סוכר לבן (250 גרם).
  • 2 ביצים M.
  • 1 כפית תמצית תפוזים.
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת דק- בעונה.
  • ½2 כוסות קמח לכל מטרה (350 גרם)- מנופה+ מעט לרידוד+מעט לקימוח החותכנים.
  • ½ כפית שטוחה אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • סוכריות עדשים כהות/ 50 גרם שוקולד מריר.
  • לזיגוג:
  • 2 כוסות אבקת סוכר (240 גרם)- מנופה.
  • 1/4 כוס חלב (60 מ"ל/60 גרם).
  • 1/2 כפית תמצית תפוזים.
  • 1-2 טיפות צבע מאכל צהוב.

הוראות הכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה נערבב יחד חמאה וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  2. נוסיף את הביצים. נערבב עד איחוד.
  3. נוסיף בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  4. נערבב עד שהבצק חלק ואחיד.
  5. נוסיף את תמצית התפוז והתפוז המגורר דק- נערבב מעט.
  6. נעטוף את הבצק בנילון נצמד ונעביר למקרר למשך שעה או יותר. *אם הבצק עדין רך- יש להשאיר אותו במקרר. הבצק צריך להיות נוקשה ונוח לרידוד. איננו רוצים לרדד בצק רך ואז נאלץ להוסיף קמח, מה שיגרע מאיכות הבצק ויהפוך את העוגיות לקשות וכבדות.
  7. ניקח מעט מהבצק במקרר בכל פעם. על משטח מקומח מעט נרדד את הבצק לעובי של כ- 1/8 אינץ'. עם החותכנים ניצור את הפרחים.
  8. נכניס לתנור לכ-10 דקות, 180 מעלות טורבו. העוגיות נשארות בהירות ומשחימות מעט בקצוות. נעביר אותם עם התבנית לרשת הקירור לעוד כ-10 דקות ואח"כ נעביר את העוגיות לרשת הקירור.
  9. נעביר לרשת קירור עד קירור מוחלט ואז נמשיך.
  10. נכין את הזיגוג: מערבבים בקערה בעזרת כף את כל מרכיבי הזיגוג , עד שיש ברשותנו תערובת חלקה ומעובה.
  11. נפרוס נייר אפייה. עם מברשת נמרח מהזיגוג על העוגייה. שכבה עבה. נניח על נייר האפייה.
  12. על כל פרח נניח סוכרית עדשים כהה. נשאיר על נייר האפייה עד קירור מוחלט
  13. נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.

  • כמו כן,  ניתן לצבוע מעט בצק עם קקאו -בשלב 5- ולהכין את האבקנים בצורת חרוט -אותם נאפה בנפרד. נדביק לפרח עם מעט זיגוג.
  • אם יש לכם תבנית יציקה לשוקולד של עיגולים קטנים. ניתן להשתמש בה. נדביק את השוקולד לפרח עם הזיגוג.
  • ניתן לקשט את העוגייה גם ברואיל איסינג או כל רעיון אחר.
  • כדי שמגש העוגיות יראה עוד יותר חגיגי, צבענו מעט מהבצק בצבע מאכל ירוק. כ-1-2 טיפות ולשנו בידיים עם כפפות עד קבלת צבע ירוק אחיד. עם חותכני עלים יצרנו עוגיות בצורת עלים. 170 מעלות, טורבו, כ-10 דקות. לאחר שהעוגיות התקררו עם רואיל איסינג ירוק ציירנו את עורקי העלים. להכנת רויאל איסינג - לחצו כאן. 

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 05/04/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'