מתכון עוגיות שקדים וברנדי מוצלחות

עוגיות שקדים וברנדי מוצלחות

דירוג  

עוגיות מתוקות וטעימות עם ברנדי. עוגיות עם סטייל. יושבים עם חברים בערב חגיגי ושמח, עם יין, קפה ועוגיות יפות, טעימות ומתוקות. לא פחות חשוב: קלות להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 30+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • קורצן עגול / ליום העצמאות חותכנים המתאימים ליום העצמאות או כל חותכן שעושה שמח בלב.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם).
  • 240 גרם חמאה, רכה (לפרווה: מחמאה/מרגרינה).
  • 1 ביצה L.
  • 1.5 כפיות תמצית שקדים.
  • 3 כפיות ברנדי.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 2.5 כוסות קמח לכל מטרה (350 גרם)+ מעט לחותכנים+מעט למשטח הרידוד.

הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח המנופה והמלח - שימו בצד.
  2. במיקסר הקציפו יחד את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. הוסיפו את הביצה, תמצית השקדים וברנדי.
  4. הוסיפו את קערת הקמח וערבבו על מהירות נמוכה עד איחוד.
  5. עטפו את הבצק בנילון נצמד והעבירו למקרר למשך כ-20 דקות*.
  6. מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
  7. מרדדים את הבצק לעלה של 1/4 אינץ'.
  8. עם חותכנים יוצרים את הצורות בבצק ומעבירים לנייר האפייה.
  9. אופים כ 12 דקות. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
  10. ניתן לקשט את העוגיות ברויאל איסינג או כל רעיון אחר לקישוט.
  11. *הבצק צריך לצאת מהמקרר כאשר הוא נוקשה ונוח לרידוד. אם עדין לא. החזירו למקרר לעוד 15 דקות. *הבצק מתאים לחותמות.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 08/04/2019

     
תגובות והערות: (1)
05/09/2019
 שחר בן דוד
5/5

אכן עוגיות קלות להכנה וטעימות.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'