מרינדה צפון אפריקאית, פשוטה להכנה והכי טעימה של סבתא. חגיגה של טעמים וריחות. המרינדה עוטפת את העוף ונותנת לו טעמים עמוקים וטעימים. מומלץ.
קטגוריה:
עוף
תת-קטגוריה:
על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 4-5
כלים:
- 2 קערות בינוניות.
- כף ערבוב.
- מחבת כ-28 ס"מ.
- מלקחיים.
מרכיבים:
- 1/2 כרישה-מחלוקת ל-3 חלקים וכל חלק חתוך לאורכו לפסים / פרוסה לעיגולים.
- 1 פטרית פורטובלו גדולה פרוסה וחתוכה/ 4 פטריות קטנות.
- 2 בצלים יבשים, בינונים- מטוגנים מראש. (או קנויים "בצל קצוץ ומטוגן קפוא" כ-5 טבליות- להוציא מהמקפיא כבר בשלב 1 של הוראות ההכנה).
- 400-600 גרם חזה עוף פרוס לרצועות.(אפשר חזה עוף לשניצל ולחתוך לרצועות).
- מעט שמן קנולה- לטיגון.
- כ- 1/4 כוס מים.
- למרינדה:
- 1/2 כוס שמן זית/ שמן זיתולה.
- 6-8 שיני שום -כתושות.
- 3 כפות פטרוזליה קצוצה דק / "פטרוזליה קצוצה קפואה", כ-3 טבליות (ניתן להניח במיקרוגל להפשרה כ-10 שניות).
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כף פפריקה חריפה.
- 1/4 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס- או לפי הטעם.
הוראות הכנה:
- בקערה נניח את חזה העוף הפרוס. נוסיף את כל מרכיבי המשרה ונערבב עם כף. נשים בצד לשעה.
- במחבת עם שמן קנולה נטגן את הכרישה ואת הפטריות, עד שהכרישה תזהיב- נשים בקערה.
- באותו מחבת עם מעט שמן קנולה. בעזרת מלקחיים נניח את פרוסות העוף במחבת. כאשר צד אחד השחים. נהפוך לצד שני.
- כאשר פרוסה בושלה משני צדדיה נחזיר אותה לקערה עם המשרה.
- לאחר שכל פרוסות חזה העוף טוגנו. אם נשאר נוזל על המחבת נשפוך אותו לכיור. לא נשטוף. שישאר מעט שמן.
- נחזיר למחבת את קערת הכרישה, על אש בינונית נמוכה נוסיף גם את הבצל המטוגן. נערבב.
- נשפוך את קערת חזי העוף המבושלים למחבת- נערבב.
- נוסיף מעט מים ונערבב.
- נבשל עוד כ- 4 דקות על אש בינונית. נגיש לשולחן.
- ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה אבל גם בלי פחממה כתוספת ועם סלט גזר או סלט כרוב לבן.
נוצר על ידי:
יעל רום
בתאריך: 22/04/2019