עלי סלק (מַנְגוֹלְד) מבושלים הם תוספת נהדרת. עם בצל, שום, שמן שומשום, צ'ילי, מלח ומעט סוכר. העלים עשירים בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחלבון. זהו מתכון בסיסי וקל להכנה והינו תוספת נהדרת ובריאה. הסלט המבושל מוגש לצד או מעורבב יחד עם מנה בשרית או עוף- השילוב הוא שילוב מנצח.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 2-3
- סיר כ- 25 ס"מ + מכסה.
- כף ערבוב.
- סכין חדה.
- 2 חבילות עלי מנגולד- הנקראים גם עלי סלק . אם ניתן- בחרו עלים בוגרים ולא צעירים שלדעתנו טעימים יותר. (כ-500 גרם עם גבעול, כ- 300 גרם עלים בלבד). בעזרת סכין להפריד גבעול מעלים ירוקים. לזרוק גבעול. לשמור עלים ולפרוס לרצועות.
- 2 כפות בצל בינוני קצוץ/ בצל סגול. (אם יש לכם בצל מטוגן שמור במקפיא אפשר לשים במחבת (3 מנות), ולטגן עד שמפשיר).
- 1 פקעת שיני שום כתושות. (כ-6 שיני שום).
- 2 כפיות שומן מהחי/ שמן קנולה.
- 1 כף שמן קנולה/ שמן זית.
- 2 כפות שמן שומשום.
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
- 1/4 כפית מלח.
- 1/4 כפית סוכר לבן.
- אם רוצים ניתן להוסיף עוד מרכיבים: כמו ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, אגוזי מלך שבורים/פקאן או כל רעיון אחר. קחו בחשבון בבחירת המרכיבים, את זמן הבישול. ניתן להוסיף מרכיבים שבושלו מראש.
- בסיר נמיס מעט שומן בקר. מוסיף המון טעם (אם אין אז שמן קנולה).
- נוסיף את הבצל. נטגן עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש. מטגנים כ-30 שניות.
- מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים.*
- מכסים את הסיר למשך כ-20-30 דקות. על אש בינונית- נמוכה. לבדוק מידי פעם ולערבב.
- שימו לב מתי עלי הסלק מוכנים- עלים צעירים יתרככו יותר מהר ולעלים בוגרים יותר, יקח יותר זמן.
- שתי אפשרויות הגשה: **מגישים בקערה למרכז שולחן וכל אחד מטבל עימו את מנת העוף או הבשר **מערבבים יחד עם העוף או הבשר ומגישים.
- *אם רוצים ניתן להוסיף בשלב זה עוד מרכיבים: כמו ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, אגוזי מלך שבורים/פקאן או כל רעיון אחר. קחו בחשבון בבחירת המרכיבים, את זמן הבישול. ניתן להוסיף מרכיבים שבושלו מראש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/04/2019