מתכון צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי, סלט טורשי

צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי, סלט טורשי

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

סלט המגיע תמיד לצד הקוסקוס, המסייר וקציצות המפרום. קל להכנה ומאוד טעים. מתאים בכל ארוחה כתוספת לקוסקוס. נקרא גם צי'רצי' או טורשי. מהמטבח הצפון אפריקאי.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 15 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר.
  • מסננת.
  • מזלג.
  • כף ערבוב.
  • 2 קערות.

מרכיבים:
  • 1/2 קילו דלעת פרוסה לקוביות.
  • מים.
  • מיץ מלימון 1.
  • 1/4 כפית כמון.
  • 1/2 כפית פפריקה.
  • 1/4 כפית קימל (כרוויה).
  • 1/2 כפית פלפל צ'ומה/אריסה -בכל סופרמרקט- לא חובה.
  • 6-8 שיני שום כתושות.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 4 כפות שמן קנולה.

הוראות הכנה:
  1. מניחים את קוביות הדלעת בסיר עם מים. מבשלים עד שהדלעת הופכת רכה.
  2. מעבירים למסננת כדי להפטר מהנוזלים.
  3. מעבירים לקערה, ועם מזלג מועכים את הדלעת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הנותרים.
  5. מערבבים טוב עם הדלעת.
  6. טועמים. מתקנים תיבול עם צריך.
  7. מעבירים לכלי הגשה.
  8. מגישים בטמפרטורת החדר.
  9. שומרים במקרר.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 01/06/2019

     
תגובות והערות: (1)
אוסנת בן חיים
18/12/2020
5/5

אצלנו בעדה מכינים את זה קצת אחרת אבל אהבתי מאוד את המתכון. יצא מאוד טעים. אפילו נשאלתי מה עשיתי שיצא יותר טעים....


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'