סלט ירקות מוחמצים ללא בישול. טעים. קל להכנה ומהיר הכנה. תוספת ידועה לארוחה הטריפוליטאית לצד הקוסקוס וקציצות המפרום. מהמטבח הצפון אפריקאי.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- צנצנת / קערה+נילון נצמד.
- כלי הגשה.
- 2 פלפלים ירוקים מנוקים ופרוסים לרצועות.
- 2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים ופרוסים לרצועות.
- 2 גמבות מנוקות פרוסות לרצועות.
- כ-4 גזרים קלופים ופרוסים לרצועות דקות.
- פרחי כרובית. לוקחים את הכרובית מפרקים לפרחים וכל פרח מפרקים לפרחים קטנים יותר.
- 2 צנוניות פרוסות וכל פרוסה לחצי.
- חצי לימון פרוס דק וכל פרוסה לחצי.
- כל ירק נוסף שתרצו כמו: שומר, קולורבי, לפת.
- מיץ לימון מ3-4 לימונים.
- 2 כפות מלח או לפי הטעם.
- מים.
- מספר שעות לפני הארוחה מכינים את המסיר (לפחות 3).
- מכניסים את כל הירקות לצנצנת. מוסיפים את שאר המרכיבים. יוצקים מים עד כיסוי הירקות.
- סוגרים את הצנצנת מנערים. שומרים בטמפרטורת החדר.
- לפני הארוחה מעבירים לכלי הגשה.
- שומרים במקרר.
- אם אינכם צריכים את כל הכמות באותו הערב, העבירו עם הנוזלים לכלי ההגשה ושמרו עד לארוחה בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/06/2019