מתכון פטה כבד חגיגי

פטה כבד חגיגי

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

לארוחה אלגנטית מתאים מאוד מנה ראשונה פטה כבד עוף חגיגי. קל להכנה וטעים מאוד.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • טוסטר.
  • מחבת.
  • חותכן מתכת בצורת לב, קטן מעט מקוטר קורצן העיגול.
  • קורצן מתכת, עגול.
  • מעבד מזון+להב סכין /קרש לחם וסכין.
  • כלי עם מכסה.

מרכיבים:
  • לפטה הכבד:
  • 3 כפות שמן קנולה/ שמן זית/ 50 גרם מרגרינה.
  • 1 בצל גדול קצוץ גס.
  • 250 גרם כבדי עוף, חתוכים לאורכם ורוחבם.
  • 50 גרם אגוזים- לא חובה.
  • 3 ביצים קשות, מביצה L.
  • 1/2 כפית עלי תימין- לא חובה.
  • 1 כפית פלפל שחור.
  • קורט מלח.
  • לעיטור (לא חובה): מלפפון חמוץ פרוס, בצל מטוגן.
  • כ-10 טוסטים.
  • מעט שמן קנולה- לטיגון.

הוראות הכנה:
  1. במחבת מטגנים את הבצל עד שהוא הופך מעט חום.
  2. מוסיפים את הכבד והאגוזים. מטגנים, על אש נמוכה-בינונית, כ-10 דקות..
  3. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן, תימין, ביצים, מלח ופלפל וקוצצים הכל יחד.
  4. אם אתם מכינים את הכבד מספר שעות מראש, מעבירים לכלי ולמקרר.
  5. להגשה: מכינים טוסטים כמספר הסועדים. בכל טוסט נועצים קורצן עיגול.
  6. על קרש חיתוך מניחים נילון נצמד.
  7. על הנילון מניחים את החותכן לב. ממלאים את החותכן בפטה
  8. מרימים בעדינות ומניחים על פרסת הטוסט.
  9. מעטרים כל מנה בפלח של מלפפון חמוץ ומעט בצל מטוגן.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 29/06/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'