תפוחי אדמה פריכים וקרנצ'ים בתנור, עם פפריקה אדומה וירקות שורש, הם תוספת חיננית, טעימה וקלה להכנה לכל ארוחה בשרית.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 4-5
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה גדולה + מגבת.
- כף.
- מזלג.
- כ-5-6 תפוחי אדמה - לא מקולפים.
- סלק.
- קולורבי.
- 2 קישואים.
- 2 בצלים.
- 1 כף פפריקה מתוקה - (פפריקה חריפה אינה מתאימה).
- מלח גס- לפי הטעם (לא חובה).
- מלחייה (לא חובה).
- 3 כפות שמן זית/קנולה.
- פורסים את כל הירקות לפלחים או עיגולים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים מלח גס ופפריקה מתוקה.
- אפשר לעסות עם הידיים.
- אפשר לעסות עם הידיים.
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- עם כף נעביר את תוכן הקערה לתבנית האפייה ונפזר באופן שווה. נכניס לתנור.
- לאחר כ-40 דקות בודקים בעזרת מזלג האם התפוח אדמה ושאר הירקות רכים ותפוחי האדמה השחימו. נועצים מזלג בתפוח אדמה, אם נכנס בקלות- מוכן. אם לא, יש להשאיר בתנור ולבדוק שוב לאחר כ- 15 דקות.
- לאחר שמוציאים מהתנור טועמים. אם חסר מלח, מפזרים מעט מעל התבנית עם מלחייה.
- מעבירים לכלי הגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/06/2019