מתכון כרעי עוף בתנור עם ירקות, עטופים במרינדת תבלינים | יס-שף

כרעי עוף בתנור עם ירקות, עטופים במרינדת תבלינים

עוף | בתנור | בשרי  
דירוג  

כרעי עוף במרינדת תבלינים נפלאה העוטפת את הכרעיים ואת הירקות. הזמן הממושך בתנור נותן טעם נהדר. קל להכנה וטעים מאוד. ניתן להגיש לצד סלט כרוב ואורז לבן.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  בתנור

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • תבנית מלבנית 28X19 ס"מ+נייר אלומניום / פיירקס עם מכסה / קדרה עם מכסה.
  • 1 קערה בינונית.
  • כף ערבוב.
  • טיימר.

מרכיבים:
  • 3 כרעי עוף, מופרדים לירך ושוק.
  • 2 בצלים גדולים, כל בצל מחולק לרבעים.
  • 2 פלפלים חריפים, חצויים - לאוהבי החריף.
  • חצי כרישה (החלק הלבן)- פרוסה.
  • 4-5 פרחי כרובית.
  • למרינדה:
  • 2 כפות תבלין שום גבישי / כ-8 שיני שום כתושות.
  • 2 כפות פפריקה מתוקה.
  • 1 כף פפריקה חריפה.
  • 1/2 כוס שמן קנולה.
  • 1 כפית מלח - או לפי הטעם
  • 2 כפות מים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, טורבו.
  2. שמים בקערה את כל חומרי המרינדה, מערבבים טוב. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
  3. מתחילים בירקות, מכניסים כל ירק לקערה. מכסים ברוטב מכל הצדדים. משאירים מספר שניות מעל הקערה, כדי לתת לעודפי המרינדה לזלוג חזרה לקערה ומניחים בתבנית האפייה.
  4. לאחר מכן, עושים את אותו הדבר עם הירך והשוקיים. מכניסים את המרינדה גם מתחת לעור ומעסים מעט. אם רוצים להסיר עור, עשו זאת לאחר שהוצאתם את העוף מהתנור.
  5. מכסים תבנית. מכניסים לתנור לשעה.
  6. לאחר שעה מסירים את הכיסוי, מנמיכים מעלות ל-180 ואופים עוד 30 דקות. כך העוף יקבל צבע שחום.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים למרכז השולחן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'