כרעי עוף במרינדת תבלינים נפלאה העוטפת את הכרעיים ואת הירקות. הזמן הממושך בתנור נותן טעם נהדר. קל להכנה וטעים מאוד. ניתן להגיש לצד סלט כרוב ואורז לבן.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: בתנור
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות
מספר סועדים: 2-3
- תבנית מלבנית 28X19 ס"מ+נייר אלומניום / פיירקס עם מכסה / קדרה עם מכסה.
- 1 קערה בינונית.
- כף ערבוב.
- טיימר.
- 3 כרעי עוף, מופרדים לירך ושוק.
- 2 בצלים גדולים, כל בצל מחולק לרבעים.
- 2 פלפלים חריפים, חצויים - לאוהבי החריף.
- חצי כרישה (החלק הלבן)- פרוסה.
- 4-5 פרחי כרובית.
- למרינדה:
- 2 כפות תבלין שום גבישי / כ-8 שיני שום כתושות.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- 1 כף פפריקה חריפה.
- 1/2 כוס שמן קנולה.
- 1 כפית מלח - או לפי הטעם
- 2 כפות מים.
- מחממים תנור ל- 200 מעלות, טורבו.
- שמים בקערה את כל חומרי המרינדה, מערבבים טוב. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
- מתחילים בירקות, מכניסים כל ירק לקערה. מכסים ברוטב מכל הצדדים. משאירים מספר שניות מעל הקערה, כדי לתת לעודפי המרינדה לזלוג חזרה לקערה ומניחים בתבנית האפייה.
- לאחר מכן, עושים את אותו הדבר עם הירך והשוקיים. מכניסים את המרינדה גם מתחת לעור ומעסים מעט. אם רוצים להסיר עור, עשו זאת לאחר שהוצאתם את העוף מהתנור.
- מכסים תבנית. מכניסים לתנור לשעה.
- לאחר שעה מסירים את הכיסוי, מנמיכים מעלות ל-180 ואופים עוד 30 דקות. כך העוף יקבל צבע שחום.
- מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים למרכז השולחן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/07/2019