מתכון בסיסי להכנת מיונז. אם גם אתם אוהבי מיונז המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם קל להכנה, טעים ואנו יודעים שאין בו את החומרים שבמיונז הקנוי ששומרים עליו טרי וטעים זמן רב.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: מאפים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 5 דקות
מספר סועדים: 4-5
- בלנדר מוט.
- כלי עם מכסה.
- כף.
- כלי גבוה/ קערה.
- כמות כ- 1 כוס.
- 2 חלמונים L (הצהוב של הביצה).
- 1 כף חרדל דיזון.
- 1/8 כפית סוכר - לא חובה.
- 2 כפות חומץ / בן יין לבן.
- ½ כפית מלח שולחן.
- מעט פלפל לבן גרוס/ אפשר פלפל שחור, במקום, אבל הוא יראה ברוטב.
- ¾ כוס שמן קנולה/ שמן זית.
- בכלי גבוה מערבבים את כל המרכיבים עם הבלנדר. ללא השמן, אותו מוסיפים מעט בכל פעם.
- מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך בצבע לבן- צהבהב.
- טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מערבבים שוב.
- מעבירים עם כף לכלי.
- שומרים במקרר עד 3 ימים.
- תוספות לטעמים שונים: 1 שן שום כתוש / ½ מיץ לימון / רוטב צילי.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/08/2019