מתכון עוגיות צימוקים צרפתיות | יס-שף

עוגיות צימוקים צרפתיות

דירוג  

עוגיות עם צימוקים מהמטבח הצרפתי הקלאסי. פריכות, רכות, טעימות וקלות להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • שקית זילוף+ צנטר עגול גדול/ 2 כפיות.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה עם מטרפה + לקקן.
  • כף.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 100 גרם חמאה ללא מלח / לפרווה: מחמאה או מרגרינה ,ללא מלח.
  • כ-50 גרם צימוקים**.
  • 100 גרם סוכר חום/100 גרם אבקת סוכר.
  • 2 ביצים L, טרופות.
  • 1/2 כפית תמצית וניל.
  • 100 גרם קמח.
  • **אפשר לשים במקום: שוקולד צ'יפס, חמוציות, ענבים מושרים ברום, פירות יבשים. -המתכון הזה הוא בעצם בסיס שניתן ליצור ממנו עוד המון רעיונות מוצלחים לעוגיות.
  • למתיקות נוספת: ניתן להמיס מעט שוקולד ולערבב אותו עם הבצק.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל-200C מעלות.
  2. במיקסר מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כ-5 דקות ללא התערבות על מהירות בינונית-גבוה.
  3. מוסיפים את הוניל. מערבבים מעט.
  4. על מהירות בינונית, מוסיפים את הביצים, מעט בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל פעם.
  5. מוסיפים את הקמח. מערבבים עד תערובת חלקה.
  6. מכינים את שקית הזילוף עם הצנטר העגול. מכניסים את הבלילה.
  7. יוצרים תלוליות קטנות של התערובת על נייר האפייה, להשאיר מרווח בין אחת לשנייה.
  8. אם אין לכם שקית זילוף וצנטר עגול, ניתן להשתמש בשתי כפיות. כפית אחת לוקחת מבצק התערובת והאחרת מורידה מהכפית לנייר האפייה.
  9. נותנים שתי מכות קלות עם התבנית, כדי לשטח מעט את העוגיות.
  10. מקשטים כל עוגייה בצימוקים.
  11. אופים כ-5-10 דקות. הקצוות צריכות להיות זהובות והמרכז עדיין רך.
  12. מעבירים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
  13. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבועיים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 19/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'