עוגיות צימוקים צרפתיות
עוגיות עם צימוקים מהמטבח הצרפתי הקלאסי. פריכות, רכות, טעימות וקלות להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 20+
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- שקית זילוף+ צנטר עגול גדול/ 2 כפיות.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה עם מטרפה + לקקן.
- כף.
- רשת קירור.
- 100 גרם חמאה ללא מלח / לפרווה: מחמאה או מרגרינה ,ללא מלח.
- כ-50 גרם צימוקים**.
- 100 גרם סוכר חום/100 גרם אבקת סוכר.
- 2 ביצים L, טרופות.
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- 100 גרם קמח.
- **אפשר לשים במקום: שוקולד צ'יפס, חמוציות, ענבים מושרים ברום, פירות יבשים. -המתכון הזה הוא בעצם בסיס שניתן ליצור ממנו עוד המון רעיונות מוצלחים לעוגיות.
- למתיקות נוספת: ניתן להמיס מעט שוקולד ולערבב אותו עם הבצק.
- מחממים תנור ל-200C מעלות.
- במיקסר מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כ-5 דקות ללא התערבות על מהירות בינונית-גבוה.
- מוסיפים את הוניל. מערבבים מעט.
- על מהירות בינונית, מוסיפים את הביצים, מעט בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל פעם.
- מוסיפים את הקמח. מערבבים עד תערובת חלקה.
- מכינים את שקית הזילוף עם הצנטר העגול. מכניסים את הבלילה.
- יוצרים תלוליות קטנות של התערובת על נייר האפייה, להשאיר מרווח בין אחת לשנייה.
- אם אין לכם שקית זילוף וצנטר עגול, ניתן להשתמש בשתי כפיות. כפית אחת לוקחת מבצק התערובת והאחרת מורידה מהכפית לנייר האפייה.
- נותנים שתי מכות קלות עם התבנית, כדי לשטח מעט את העוגיות.
- מקשטים כל עוגייה בצימוקים.
- אופים כ-5-10 דקות. הקצוות צריכות להיות זהובות והמרכז עדיין רך.
- מעבירים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבועיים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/08/2019