מתכון מרק סלק פשוט וטעים

מרק סלק פשוט וטעים

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

מרק סלק אדום. טעים, יפה, בריא וקל להכנה. מה צריך יותר? אה.. שמנת חמוצה בצד. מושלם.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • סיר למרק.
  • סיר בינוני + מים.
  • כף ערבוב.
  • מחבת.
  • בלנדר מוט.
  • כף.
  • מסננת.

מרכיבים:
  • 4 ראשי סלק קלופים.וחתוכים לקוביות+1 סלק קלוף, חתוך לעיגולים וכל עיגול חצי.
  • 1-2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות.
  • כ-3 גבעולי סלרי חתוכים.
  • שלושה ליטר ציר עוף. (מוכן או קנוי באבקה)/ מים.
  • 2 תפוחי אדמה, בינוניים, קלופים.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • מעט חמאה/לפרווה: שמן קנולה- לטיגון.
  • לקישוט וטעם- לא חובה: שמנת חמוצה + מספר עלי כוסברה.
  • ככף מיץ לימון סחוט.

הוראות הכנה:
  1. בסיר עם מים נחמם עד ריכוך את תפוחי האדמה. נוציא מהמים למסננת ונחתוך לקוביות. נשים בצד.
  2. נמיס חמאה/שמן קנולה על מחבת ונטגן את הסלק, הסלרי ואת הבצל עד ריכוך.
  3. מעבירים את התפוח אדמה, הסלרי, הסלק (רק הקוביות) והבצל, עם מעט מים לקערה וטוחנים עם מקל בלנדר. המטרה היא לא להגיע למחית חלקה לגמרי.
  4. מעברים לסיר המרק. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מחממים את המרק. מערבבים היטב.
  5. טועמים. מתקנים תיבול, אם צריך.
  6. לפני ההגשה, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים.
  7. מוזגים לצלחות. לא חובה: מעטרים כל צלחת בכף גדושה של שמנת חמוצה ומעטרים בצרור עלים. (או רק בעלה ירוק אם רוצים מרק פרווה).
  8. שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 25/08/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'