עוגיות סהרונים ממכרות
סהרוני שקדים טעימים וקלים להכנה. כלכך חלק מהמשפחה. כל אירוע משפחתי או חג הם על השולחן. נמסות בפה, רכות ומתוקות. מומלצות בחום.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 20+
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- נילון נצמד.
- 200 גרם קמח
- 150 גרם סוכר.
- 180 גרם חמאה רכה/ לפרווה: מרגרינה/מחמאה.
- 2 ביצי חופש.
- 100 גרם שקדים טחונים.
- 1 כפית תמצית שקדים/ וניל.
- כף מיץ לימון סחוט.
- מעט מלח.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 50 גרם בוטנים. טחונים לא דק-לא חובה.
- לעיטור: אבקת סוכר.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר.
- לאחר מכן מוספים את כל שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים כדור. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.
- מחממים תנור ל- 180C מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים.
- מגלגלים כל כדור לגליל ויוצרים סהרון. כלומר מכופפים כל גליל לכחצי עיגול. מהדקים מעט בקצוות.
- מניחים באופן מרווח על תבנית האפייה.
- אופים כ-10-12 דקות או עד להזהבה.
- מעבירים לרשת קירור.
- לאחר קירור מוחלט, אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/08/2019