קאפקייקס טעימים קלים להכנה במרקם לבן צח ועטור סוכריות צבעוניות וכמובן טעים טעים. מתאים גם כעוגה. עוגת ספוג לבנה, נוסטלגית ומופלאה. בדיוק אותו המתכון, רק בתבנית לעוגה.
קטגוריה:
עוגות
תת-קטגוריה:
קאפקייקס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 11-12
כלים:
מיקסר + וו הקצפה.
תבנית 12 שקעים+ מנג'טים / תבנית עוגה קוטר 20 ס"מ- משומנת ומוקמחת מעט.
קערה.
לקקן.
רשת קירור.
סכין/ קיסם עץ.
סטופר. *העוגה מתאימה מאוד גם כעוגת יום הולדת בגלל המרקם שאינו רך מידי ומתפורר וניתן לחתוך אותו לצורות שונות.
מרכיבים:
2.5 כוסות קמח (350 גרם).
1 כף אבקת אפיה.
1/2 כפית מלח.
2 כוסות סוכר (400 גרם).
1/2 כוס חמאה, רכה (120גרם)/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
1 כוס חלב (240 מ"ל).
2 כפיות תמצית וניל.
3 חלבוני ביצה (הלבן של הביצה)- הקפידו נקי מחלמון.
1 כוס סוכריות צבעוניות לעוגה- לא חובה.
הוראות הכנה:
מחממים תנור 180 מעלות צ.
בקערה מערבבים יחד: קמח, מלח ואבקת אפייה.
במיקסר מערבבים את הסוכר, החמאה ותמצית הוניל על מהירות נמוכה 30 שניות ועוד 2 דקות על מהירות בינונית.
מוסיפים את החלבונים והסוכריות (לא חובה). מקציפים 2 דקות.
יוצקים לשקעים או לתבנית העוגה, ניתן להעזר בלקקן.
אופים 15 דקות לקאפקייקס / 40 דקות לעוגה.
בודקים מוכנות לאחר 10 דקות בשקעים ו-35 דקות בעוגה. כאשר סכין/ קיסם עץ יוצא יבש.
לעוגה -נותנים להצטנן כ-15 דקות ומשחררים מהתבנית.
מצננים עד צינון מוחלט.
נוצר על ידי:
יעל רום
שלח הודעה
בתאריך: 06/09/2019