כדור מטוגן מגרגירי חומוס ותבלינים שהגיע לעולם ממצרים. אנחנו בישראל, התאהבנו לא בגרסה המצרית (שם מכינים פלאפל מפול) אלה בגרסה הלבנונית והוא עבר גיור כהלכה וכיום נחשב מאכל לאומי ישראלי. קל וכייף להכין פלאפל. מתכון פשוט וטעים.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: קטניות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 20+
- אפשר מכשיר להכנת פלאפל אבל אפשר גם לגלגל בידיים.
- מטחנה.
- מחבת לטגון עמוק.
- קערה.
- כף מחוררת וחסינת אש.
- נייר סופג/ מסננת.
- 1/2 ק"ג חומוס לא מבושל (מושרה 24 שעות במים- לא פחות).
- 1 חבילת כוסברה קצוצה דק / פטרוזליה.
- 8 שיני שום.
- 1 בצל גדול.
- 1 כפית אבקת כמון.
- 1 כפית מלח שולחן- או לפי הטעם.
- 1 כפית פלפל שחור - או לפי הטעם.
- 1/2 לחם לבן מושרה במים/ כוס פירורי לחם.
- שמן - בכמות לטיגון עמוק.
- 100 גרם שומשום- לא חובה.
- טוחנים את החומוס, השום, הלחם והבצל.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים.
- מערבבים טוב עם הידיים.
- טועמים. אם יש צורך מתקנים תיבול.
- אם רוצים מקפיאים חלק מהבלילה. עד כ-4 חודשים.
- מחממים את השמן העמוק לחום בינוני.
- מפזרים בצלחת קעורה שומשום
- עם הידיים יוצרים את הכדורים.
- מטגנים את כדורי הפלאפל. בשני הצדדים. לאחר ששני הצדדים השחימו מעבירים למסננת או לצלחת עם נייר נספג.
- מצננים מספר דקות ומגישים.
- יכול להגיע כתוספת לארוחה חלבית או כחלק מבופה בו כל אחד מכין לעצמו את הפיתה פלאפל המושלמת שלו.
- לשמור במקרר. לחמם לפני ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/09/2019