1/2 כפית- או לפי הטעם-פלפל שחור/לבן טחון- לפי הטעם
1/2 כפית כמון טחון.
לטיגון:
מעט שמן חמניות/קנולה/ זית
לרוטב:
2-3 כפות שמן.
4 שיני שום כתושות+ כ-4 שיני שום פרוסות דק.
1 צרור מנגולד (כ-700 גרם). רק העלים הירוקים ללא הגבעולים, פרוס/קרוע.
1/3 כוס לימון סחוט.
2 לימונים פרסיים, שבורים, בכל חנות תבלינים*.
1.5 כוסות ציר בקר או ציר עוף-אפשר קנוי /מרק עוף.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1/2 כפית כורכום.
1/2 כפית פפריקה חריפה - או לפי הטעם.
1/2 כפית מלח-או לפי הטעם.
1/2 פלפל שחור/ לבן - לפי הטעם
* הלימונים פרסיים:הלימון מגיע שהוא קטן יחסית וקשה כמו אבן. לוקחים את הלימון ובפטיש שניצלים ומכים בו בעדינות. פעם- פעמים. הוא מתפרק לחלקים. מכניסים גם את החלקים הקטנים .הכל. סה"כ הוא מתרכך והופך ללימון רך וטעים. שנותן חמיצות מיוחדת לרוטב.