מכניסים את הירקות למעבד המזון. מפעילים רק בפולסים,כדי שיקצצו אבל לא יותר מידי. כי אחרת זה יצא קווץ אחד גדול. חותכים ירק אחר ירק או כמה ביחד- איך שנוח לכם.
-נכון שאפשר לחתוך את כל הירקות עם סכין. אבל לא כולנו אלופי החיתוך ולכן זאת האפשרות הנוחה ביותר וגם שאינה פוגמת ברוטב.
מעבירים לקערה.
מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב לקערה. מערבבים טוב.
טועמים. מתקנים תיבול אם צריך - מוכן.
שומרים בכלי זכוכית אטום במקרר.
כאשר אתם מוציאים עם הכפית או הכף את רוטב הצ'ימיצ'ורי, יש לסננן את הנוזלים חזרה לכלי.