מתכון עוגת קורנפלקס פירות, עוגת דגני בוקר פירות, עוגת קורנפלקס | יס-שף

עוגת קורנפלקס פירות, עוגת דגני בוקר פירות, עוגת קורנפלקס

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

עוגת קורנפלקס צבעוני. עוגה יפה וטעימה, עוגה מתוקה עם קראנץ קורנפלקס בכל ביס, קורנפלקס טריקס. קלה להכנה. מתאימה לכל מפגש חגיגי ומשמח.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • 3 תבניות 18 ס"מ (תבניות חד פעמיות כמו בתמונה אין צורך לשמן) / 2 תבניות עגולות קוטר 20 ס"מ- מרססים את התבניות בספריי+ מניחים נייר אפייה על כל בסיס ומרססים שוב מפזרים מעט קמח.
  • מיקסר + וו גיטרה + וו הקצפה + 2 קערות/ מערבל ידני +מטרפה+לקקן + 2 קערות. 
  • מעבד מזון + להב סכין.
  • מסננת צפופה.
  • מרית מדורגת, קטנה.
  • לקקן.
  • קערה בינונית+ כף.
  • מסרק לעיטוף עוגה.

מרכיבים:
  • 1 כוס רויון+ ½ כוס קורנפקלס עיגולים צבעוני בטעם פירות. (אנחנו השתמשנו בקורנפלקס טריקס).
  • 3 כוסות קמח תופח/ קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה..
  • ½ כפית סודה לשתייה.
  • 1 כפית מלח.
  • 113 גרם חמאה , רכה.
  • 4 ביצי חופש L + אחת M.
  • 1/2 כוס שמן קנולה/חמניות.
  • 4 כפיות תמצית וניל.
  • ¾1 כוסות סוכר.
  • ¼2 כוסות קורנפלס עיגולים צבעונים בטעם פירות-כפי שהם - או גרוסים, לא דק מידי (כי אחרת הצבעוניות נאבדת), במעבד מזון. (אנחנו השתמשנו בקורנפלקס טריקס, דגני תירס תפוחים בטעם פירות, של חברת נסטלה).
  • לעיטור (לא חובה): מהפתיתי קורנפלקס. או כל רעיון אחר.
  • לציפוי: קרם גבינה, לינק למתכון בהמשך או כל קרם אחר שתבחרו.
הוראות הכנה:
  1. בקערה בינונית מערבבים יחד את הרויון עם חצי כוס קורנפלס עיגולים צבעוני בטעם פירות. מערבבים יחד. משאירים בצד לשעה או יותר כדי לערבב טעמים.
  2. לאחר שעה או יותר, מפרידים בעזרת מסננת את את הרוויון מהקורנפלקס. רק ברוויון נשתמש. אותו נשים במקרר עד שימוש.
  3. מחממים תנור לחום של 180°C/ 350°F
  4. במיקסר מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים את החמאה המרוככת , מערבבים עד שהתערובת דומה לחול.
  6. בקערה נפרדת עם וו הקצפה מקציפים על מהירות גבוה את הביצים, הרוויון ללא הדגנים, שמן הקנולה והווניל, כ-4 דקות.
  7. בערבוב איטי, שופכים לאט לאט את החומרים הרטובים לתערובת הקמח ומערבבים יחד.
  8. מוסיפים את פירורי הקורנפלקס. מערבבים מעט.
  9. מחלקים את הבלילה בין התבניות. בעזרת מרית מדורגת מישרים את הבלילה.
  10. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא נקי. אנחנו אפינו כל עוגה בנפרד. מעבירים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
  11. לציפוי העוגה: מכינים את הקרם גבינה, קישור למתכון בהמשך, הקרם בו אנו השתמשנו. אפשר גם כל קרם אחר.
  12. מורחים מעט קרם על המשטח לעוגה. מניחים את השכבה הראשונה.
  13. עם מרית מדורגת מורחים על העוגה את הקרם של השכבה הראשונה.
  14. מניחים את השכבה השניה, מורחים קרם סביב העוגה ועל השכבה השנייה. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  15. מורחים את השכבה השנייה של הקרם, עד שנוצר עיטוף מושלם.
  16. מקשטים עם עיגולי קורנפלקס צבעוניים או כל רעיון אחר.
  17. מחזירים למקרר לפחות לשעתיים.
  18. שומרים בקירור.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'