עוגת קורנפלקס צבעוני. עוגה יפה וטעימה, עוגה מתוקה עם קראנץ קורנפלקס בכל ביס, קורנפלקס טריקס. קלה להכנה. מתאימה לכל מפגש חגיגי ומשמח.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 7-8
- 3 תבניות 18 ס"מ (תבניות חד פעמיות כמו בתמונה אין צורך לשמן) / 2 תבניות עגולות קוטר 20 ס"מ- מרססים את התבניות בספריי+ מניחים נייר אפייה על כל בסיס ומרססים שוב מפזרים מעט קמח.
- מיקסר + וו גיטרה + וו הקצפה + 2 קערות/ מערבל ידני +מטרפה+לקקן + 2 קערות.
- מעבד מזון + להב סכין.
- מסננת צפופה.
- מרית מדורגת, קטנה.
- לקקן.
- קערה בינונית+ כף.
- מסרק לעיטוף עוגה.
- 1 כוס רויון+ ½ כוס קורנפקלס עיגולים צבעוני בטעם פירות. (אנחנו השתמשנו בקורנפלקס טריקס).
- 3 כוסות קמח תופח/ קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה..
- ½ כפית סודה לשתייה.
- 1 כפית מלח.
- 113 גרם חמאה , רכה.
- 4 ביצי חופש L + אחת M.
- 1/2 כוס שמן קנולה/חמניות.
- 4 כפיות תמצית וניל.
- ¾1 כוסות סוכר.
- ¼2 כוסות קורנפלס עיגולים צבעונים בטעם פירות-כפי שהם - או גרוסים, לא דק מידי (כי אחרת הצבעוניות נאבדת), במעבד מזון. (אנחנו השתמשנו בקורנפלקס טריקס, דגני תירס תפוחים בטעם פירות, של חברת נסטלה).
- לעיטור (לא חובה): מהפתיתי קורנפלקס. או כל רעיון אחר.
- לציפוי: קרם גבינה, לינק למתכון בהמשך או כל קרם אחר שתבחרו.
- בקערה בינונית מערבבים יחד את הרויון עם חצי כוס קורנפלס עיגולים צבעוני בטעם פירות. מערבבים יחד. משאירים בצד לשעה או יותר כדי לערבב טעמים.
- לאחר שעה או יותר, מפרידים בעזרת מסננת את את הרוויון מהקורנפלקס. רק ברוויון נשתמש. אותו נשים במקרר עד שימוש.
- מחממים תנור לחום של 180°C/ 350°F
- במיקסר מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את החמאה המרוככת , מערבבים עד שהתערובת דומה לחול.
- בקערה נפרדת עם וו הקצפה מקציפים על מהירות גבוה את הביצים, הרוויון ללא הדגנים, שמן הקנולה והווניל, כ-4 דקות.
- בערבוב איטי, שופכים לאט לאט את החומרים הרטובים לתערובת הקמח ומערבבים יחד.
- מוסיפים את פירורי הקורנפלקס. מערבבים מעט.
- מחלקים את הבלילה בין התבניות. בעזרת מרית מדורגת מישרים את הבלילה.
- אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא נקי. אנחנו אפינו כל עוגה בנפרד. מעבירים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
- לציפוי העוגה: מכינים את הקרם גבינה, קישור למתכון בהמשך, הקרם בו אנו השתמשנו. אפשר גם כל קרם אחר.
- מורחים מעט קרם על המשטח לעוגה. מניחים את השכבה הראשונה.
- עם מרית מדורגת מורחים על העוגה את הקרם של השכבה הראשונה.
- מניחים את השכבה השניה, מורחים קרם סביב העוגה ועל השכבה השנייה. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מורחים את השכבה השנייה של הקרם, עד שנוצר עיטוף מושלם.
- מקשטים עם עיגולי קורנפלקס צבעוניים או כל רעיון אחר.
- מחזירים למקרר לפחות לשעתיים.
- שומרים בקירור.
- למתכון לרוויון תוצרת בית לחצו כאן.
- לציפוי: קרם גבינה, למתכון לחצו כאן. או כל קרם אחר שתבחרו.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/11/2019