מתכון עוגת שוקולד רוויון, עוגה מהירת הכנה | יס-שף

עוגת שוקולד רוויון, עוגה מהירת הכנה

עוגות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

עוגת שוקולד בחושה בה הרוויון הוא הכוכב. לכן, אולי שמה הנכון הוא: עוגת רוויון עם שוקולד. העוגה רכה ועסיסית. עשירה בטעמים עמוקים וקלה לכנה. מהירת הכנה ומרשימה מאוד. מומלצת.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קוטר 22.86 ס"מ/ 9 אינץ'. רצוי מתפרקת. משומנת ומקומחת מעט באבקת קקאו.
  • מיקסר + וו גיטרה/לישה.
  • קערה בינונית + מטרפה.
  • לקקן.
  • פלטה מדורגת קטנה.

מרכיבים:
  • ½1 כוס קמח לכל המטרה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • ½ כפית מלח שולחן.
  • ½ כוס קקאו הולנדי- אם אין - אבקת קקאו משובחת.
  • ½ כוס חמאה (113 גרם), מומסת. במיקרוגל או על הכיריים.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 כוס חלב רוויון.
  • 2 ביצי חופש M.
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה.
  2. את החומרים הרטובים מערבבים בקערת המיקסר, עד איחוד.
  3. עוצרים מיקסר, שופכים את החומרים היבשים ומערבלים על מהירות בינונית-נמוכה. עד איחוד. נוצר מרקם קרמי נהדר.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  5. מיישרים עם פלטה מדורגת קטנה וטופחים כפעמים בעדינות עם התבנית על שולחן העבודה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות צ. למשך כ- 30-35 דקות.
  7. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  8. פורסים ומגישים.
  9. לא חובה: אפשר לצפות עם גנאש שוקולד או כל ציפוי אחר. אפשר לעטר באבקת סוכר או כל רעיון אחר.
  10. שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 01/12/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'