"סטייק" כרוב בתנור יכול להיות ארוחת נישנוש או ארוחה בפני עצמה. אצלנו, לרוב, סטייק הכרובית הוא ארוחה בפני עצמה, אבל תמיד לצד טחינה וחמוצים. קל להכנה וטעים מאוד.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 2-3
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מרית נירוסטה.
- מברשת.
- קערה.
- 1 כרוב לבן גדול/ אפשר גם כרוב סגול.
- 3 שיני שום כתושות.
- מעט מלח.
- מעט פלפל טחון גרוס.
- מעט צ'ילי גרוס- לא חובה. חובה לאוהבי החריף.
- 1/3 כוס שמן קנולה/ זית / חמניות.
- פורסים את הכרוב לאורכו. בעובי של כ-.1.5 או פחות. כך שנוצרים כ- 6-7 פרוסות.
- מניחים על נייר האפייה.
- מוזגים את השמן לקערה, מוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים.
- עם מברשת מברישים מעט שמן על הכרוב מפזרים מעט מלח, פלפל שחור וצי'לי.
- הופכים את הכרובים לצד שני וגם כן מברישים וזורעים תבלינים.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על תוכנית 200 מעלות צ. ל-30 דקות.*
- לאחר מכן, מוציאים בזהירות מהתנור. הופכים, בעזרת מרית ומכניסים שוב לתנור לעוד עשרים דקות.
- מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה. הולך טוב עם טחינה בצד וחמוצים.
- *אפשר גם על תוכנית גריל, דורש השגחה וזמן אפייה קצר יותר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 05/12/2019