הסלט שתמיד בארוחת שישי על השולחן ואנו טובלים בו את החלה. סלט טריפוליטאי, שהגיע מהמטבח האיטלקי. מעולה גם בסנדוויץ או בארוחה חלבית. סלטה מרדומה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- סיר בינוני כ-28 ס"מ/ סוטאג/ מחבת.
- כף ערבוב.
- 1/4 כוס שמן.
- 3 פלפלים ירוקים, מתוקים חתוכים לקוביות קטנות.
- 2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות.
- 6 עגבניות, בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות.
- 1 ראש שום, קצוץ.
- 1/2 כפית מלח- אין צורך להוסיף תבלין נוסף חוץ מהמלח.
- מחממים את השמן בסיר.
- מטגנים קלות את שני סוגי הפלפלים.
- מוסיפים את העגבניות והשום. מערבבים.
- מוסיפים מלח. מערבבים.
- מבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
- מנמיכים לאש נמוכה, מבשלים כשעה, רצוי לערבב מידי פעם. מבשלים עד שהירקות רכים וחלק גדול מהנוזלים התאדה.
- מעבירים לקערת הגשה. מגישים לאחר צינון או בטמפרטורת החדר
- שומרים בכלי אטום במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/12/2019