מתכון המבורגר שוודי, קציצות פיקנטיות נהדרות | יס-שף

המבורגר שוודי, קציצות פיקנטיות נהדרות

בקר | בשר טחון | בשרי  
דירוג  

מנה קלאסית מהטבח השוודי. טעימה ועסיסית. תוספת הסלק והצלפים ממלאים את ההמבורגר בקלילות שאין בהמבורגר רגיל. המנה ששמה השוודי הוא Bife a la Lindström קרויה על שם הנריק לינדסטרום שגדל במשפחה שבדית בסנט פטרסבורג. יש מספר סיפורים על איך בדיוק נוצרה המנה, וכיצד הפכה למאכל שוודי קלאסי. הגרסה שאותה אימצנו יחד עם ההמבורגר היא; שמר לינדסטרום ביקר במלון לבמלון ויט בקלמר בדרום מזרח שוודיה ושם, כאורח, הכין את המנה במטבח. צוות המטבח מאוד התלהב מהמנה והכניסה לתפריט. המתכון התפשט במהירות בכל שוודיה והפך מהר מאוד לשם דבר. אז בהחלט כדאי לנסות

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר טחון

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • מחבת / מחבת פסים/גריל.
  • קערה.

מרכיבים:
  • 1/2 ק"ג בשר טחון.
  • לטיגון - שומן מהחי או שמן לטיגון.
  • 1 בצל, קצוץ דק.
  • 4 חלמונים (הצהוב של הביצה).
  • 1 כף צלפים, קצוצים דק.
  • מלח, לפי הטעם.
  • פלפל שחור טחון, לפי הטעם.
  • 2 כפיות חומץ.
  • כוס מרק עוף או ציר עוף.
  • 1/4 כוס, סלק מבושל קצוץ דק.
  • לעיטור וטעם:
  • ביצים - על פי מספר הסועדים. מכל אחת נכין ביצת עין.
הוראות הכנה:
  1. בקערה מערבבים יחד את כל חומרי ההמבורגר. חוץ מהביצים לעיטור. מערבבים טוב.
  2. יוצרים המבורגרים מהבשר.
  3. מטגנים משני הצדדים בשמן חם. עד שישחימו.
  4. מכינים ביצי עין לפי מספר הסועדים. רצוי בהתאמה לגודל ההמבורגר.
  5. על כל המבורגר מניחים ביצת עין.
  6. מניחים על צלחת לצד התוספות שבחרתם. למשל: תפוחי אדמה פיקנטיים וסלט ירוק.
  7. אפשר גם כהמבורגר בלחמניה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 11/12/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'