מתכון תבשיל בקר עם אפונה ודלעת, תבשיל אוסובוקו בבישול ארוך

תבשיל בקר עם אפונה ודלעת, תבשיל אוסובוקו בבישול ארוך

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

תבשיל קל להכנה. תבשיל עם נתח אוסובוקו בבישול ארוך. תבשיל שתמיד כייף לחזור אליו מיום עבודה ארוך או לערב עם חברים. תענוג.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר בקר

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 4 שעות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • סיר ברזל 28 ס"מ/ סיר המתאים לבישול ארוך.
  • צלחת.
  • כף ערבוב.
  • מזלג.

מרכיבים:
  • 600 גרם- 1 קילוגרם אוסובוקו (שריר עם עצם) - בשר מספר 8 - או כל בשר המתאים לבישול ארוך. לכו לפי מבצעים.
  • שמן- לטיגון.
  • 3 בצלים גדולים פרוסים - מטוגנים עד הזהבה (אפשר להכין מראש).
  • 1 כף פפריקה מתוקה.
  • 2 כפות רסק עגבניות (100 גרם).
  • 1/2 כוס מים.
  • מלח, פלפל שחור - לפי הטעם.
  • כ-500 גרם אפונה, מוקפאת.
  • כ- 3 תפוחי אדמה. חתוכים ל-4.
  • כ-500 גרם דלעת/דלורית חתוכה לקוביות גדולות.
  • פקעת שום טרי, מקולף/ פקעת שום, מקולף.
  • כפית גדושה ציר בקר/עוף-קנוי או 1-2 כפות אבקת מרק עוף.
  • תוספת אפשריות:
  • 1 קופסא קנויה של גרגירי חומוס שלם 290 גרם - ללא המים. הגרסה הלובית.
  • 2 פלפלים חריפים אדומים, שלמים. כך שהנמנע מחריף יראה אותם בתבשיל.

הוראות הכנה:
  1. חותכים את הבשר לרבעים. אפשר גם לא גדולים. השריר הינו סוג בשר שלא מתפרק.
  2. בסיר סוגרים את פרוסות הבשר, מכל הצדדים. כלומר יוצרים צריבה על כל צד, כך שהבשר משנה את צבעו והופך אפור. כדקה בכל צד. מעבירם לצלחת.
  3. אם לא הכנתם מראש- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. לוקח כ-30 דקות.
  4. מוסיפים את הפפריקה. מערבבים. מטגנים מעט.
  5. מוסיפים את המים ורסק העגבניות, ציר הבקר/עוף. מערבבים.
  6. מבשלים כ-5 דקות.
  7. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים.
  8. מוסיפים את הבשר. מכסים במים כ-3/4 מגובה הבשר ומביאים סיר לרתיחה.
  9. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.
  10. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
  11. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והדלעת/דלורית. מערבבים מידי פעם.
  12. מבשלים כ-3 שעות.
  13. בודקים כי תפוחי האדמה מוכנים. על ידי מזלג שננעץ בקלות בבשר תפוח האדמה.
  14. כ-1/4 שעה לפני גמר הבישול מוסיפים את האפונה. מערבבים.
  15. במידה ויש צורך- במהלך הבישול, מסירים מכסה ונותנים לנוזלים להתאדות.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 07/03/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'