מתכון עוגת שוקולד מ-3 מרכיבים

עוגת שוקולד מ-3 מרכיבים

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת שוקולד טעימה ועסיסית מ-3 מרכיבים בלבד. ללא הוספת קמח, ביצים, סוכר, חמאה, שוקולד או קקאו. עוגה המתאימה גם לפסח.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • מעבד מזון.
  • מיקסר + וו גיטרה/בלנדר ידני/ קערה+לקקן.
  • קערה בינונית.
  • לקקן. 
  • מרית מדורגת- לא חובה.
  • תבנית מרובעת 18-20 ס"מ /7 אינץ/ תבנית עגולה 18-20 ס"מ/ תבנית אינגילש קייק -משומנת ומוקמחת מעט בקקאו/נייר אפייה בבסיס ובדפנות.
  • רשת קירור.
  • קיסם עץ.

מרכיבים:
  • 350 גרם עוגיות שוקולד*- קנויות או שאפיתם בבית-טחונים לפירורים דקים**. *טעם העוגה תלוי כמובן בסוג וטעם העוגיות שתבחרו.
  • 370 גרם חלב (½1 כוסות).
  • ¼2 כפיות אבקת אפייה.
  • **בפסח השתמשו בעוגיות שוקולד כשרות לפסח.
  • **אפשר גם ביסקוויטים בטעם שוקולד +1 כוס סוכר.
  • ***לגיוון: ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס או קוביות שוקולד/כ-2 כפות ממרח נוטלה/ 1/4 כוס אבקת קקאו.

הוראות הכנה:
  1. במיקסר ערבבו יחד את העוגיות הטחונות ואבקת האפייה.
  2. הוסיפו את החלב וערבבו טוב.
  3. ערבבו עד שתהיה תערובת חלקה.
  4. העבירו את התערובת לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן.
  5. ישרו את התערובת עם מרית מדורגת או לקקן בצורה שווה בתבנית.
  6. אפו בתנור שחומם מראש ל 175-180 מעלות צ. לכ 15-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. הזהרו לא לאפות יותר מידי.
  7. העבירו לרשת קירור.
  8. אם רוצים, לאחר שהעוגה התקררה, עטרו את העוגה באבקת סוכר/ בגנאש שוקולד או כל ציפוי אחר.
  9. שימרו במקרר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 04/04/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'