מתכון עוגיות תפוצ'יפס נהדרות, החטיף הכי טעים הופך לעוגיות | יס-שף

עוגיות תפוצ'יפס נהדרות, החטיף הכי טעים הופך לעוגיות

עוגיות | חלבי | חלבי  
דירוג  

עוגיית תפוצ'יפס משגעת, בזכות שילוב טעמים מוצלח וקל להכנה. עוגיות עם מתיקות, גם ללא השוקולד, בכל ביס. טבעי שלא תשלוט בעצמך. טעים טעים. מתכון ללא ביצים.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה / קערה + לקקן.
  • בן מארי - אמבט מרים/מיקרוגל- להמסת השוקולד.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • שקית נילון + מערוך או פטיש שניצל / מעבד מזון.
  • רשת קירור.
  • משקל- לא חובה.

מרכיבים:
  • כ-12 עוגיות. מספר העוגיות תלוי בגודל העוגייה שתכינו. סה"כ יהיה לכם בצק של כ-240 גרם.
  • 50 גרם חמאה ללא מלח. רכה.
  • 40 גרם סוכר.
  • 100 גרם קמח לכל מטרה*.
  • 15 גרם חלב.
  • 50 גרם תפוצ'יפס בטעם טבעי*- מרוסקים.
  • לעיטור וטעם- לא חובה:
  • 80 גרם שוקולד חלב/ לבן / שוקולד מריר.
  • *בפסח-תפוצ'יפס כשר לפסח וקמח מצה או קמח תפוחי אדמה.
  • **אנחנו השתמשנו בשוקולד חלב ספלנדיד, המצוין של עלית. מפולי קקאו ממדגסקר. שיש בו מוצקי קקאו.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות צ.
  2. מעבירם לשקית 50 גרם תפוצ'יפס, ומכים, לא חזק, עם מערוך. עד שהתפוצ'יפס מתרסק לשבבים קטנים. אפשר גם לרסק לפירורים במעבד מזון. אפשר לשים בקערה ולמעוך עם היד.
  3. מערבבים חמאה וסוכר על מהירות גבוה כ-2 דקות ללא התערבות.
  4. מוסיפים קמח. מערבבים. יווצרו פירורים.
  5. מוסיפים את החלב. מערבבים עד שיווצר לכם בצק.
  6. מוסיפים את התפוציפס, מערבבים מעט.
  7. מוצאים את הקערה מהמיקסר ועם הידיים לשים את הבצק ומערבבים הכל יחד לכדור.
  8. עם הידיים יוצרים כדורים, (כ-25 גרם), את הכדורים משטחים בין שתי כפות הידיים.
  9. לאחר מכן, מניחים אותם על נייר האפייה. ומשטחים שוב בעזרת כף היד.(ראו בתמונה על תבנית האפייה בצד שמאל)
  10. אפשרות נוספת: לרדד מעט בצק בכל פעם וליצור עוגיות עם קורצן עגול. (ראו בתמונה על תבנית האפייה בצד ימין)
  11. אפשרות אחרת: ליצור גליל עם הבצק, לעטוף בנילון נצמד. להכניס למקפיא לכחצי שעה. לא להקפיא. רק שיהיה יציב לפריסה. ואז לפרוס לעיגולים.
  12. אופים כ12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
  13. מעבירים את העוגיות לרשת קירור.
  14. לאחר קירור מוחלט, ממיסים שוקולד חלב, במיקרוגל או באמבט מרים, עד למצב נוזלי.
  15. טובלים חצי עוגיה בשוקולד המומס. מניחים על נייר האפייה עד שהשוקולד מתקשה.
  16. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 09/04/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'