עוגיית תפוצ'יפס משגעת, בזכות שילוב טעמים מוצלח וקל להכנה. עוגיות עם מתיקות, גם ללא השוקולד, בכל ביס. טבעי שלא תשלוט בעצמך. טעים טעים. מתכון ללא ביצים.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 11-12
- מיקסר + וו גיטרה / קערה + לקקן.
- בן מארי - אמבט מרים/מיקרוגל- להמסת השוקולד.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- שקית נילון + מערוך או פטיש שניצל / מעבד מזון.
- רשת קירור.
- משקל- לא חובה.
- כ-12 עוגיות. מספר העוגיות תלוי בגודל העוגייה שתכינו. סה"כ יהיה לכם בצק של כ-240 גרם.
- 50 גרם חמאה ללא מלח. רכה.
- 40 גרם סוכר.
- 100 גרם קמח לכל מטרה*.
- 15 גרם חלב.
- 50 גרם תפוצ'יפס בטעם טבעי*- מרוסקים.
- לעיטור וטעם- לא חובה:
- 80 גרם שוקולד חלב/ לבן / שוקולד מריר.
- *בפסח-תפוצ'יפס כשר לפסח וקמח מצה או קמח תפוחי אדמה.
- **אנחנו השתמשנו בשוקולד חלב ספלנדיד, המצוין של עלית. מפולי קקאו ממדגסקר. שיש בו מוצקי קקאו.
- מחממים תנור ל- 175 מעלות צ.
- מעבירם לשקית 50 גרם תפוצ'יפס, ומכים, לא חזק, עם מערוך. עד שהתפוצ'יפס מתרסק לשבבים קטנים. אפשר גם לרסק לפירורים במעבד מזון. אפשר לשים בקערה ולמעוך עם היד.
- מערבבים חמאה וסוכר על מהירות גבוה כ-2 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים קמח. מערבבים. יווצרו פירורים.
- מוסיפים את החלב. מערבבים עד שיווצר לכם בצק.
- מוסיפים את התפוציפס, מערבבים מעט.
- מוצאים את הקערה מהמיקסר ועם הידיים לשים את הבצק ומערבבים הכל יחד לכדור.
- עם הידיים יוצרים כדורים, (כ-25 גרם), את הכדורים משטחים בין שתי כפות הידיים.
- לאחר מכן, מניחים אותם על נייר האפייה. ומשטחים שוב בעזרת כף היד.(ראו בתמונה על תבנית האפייה בצד שמאל)
- אפשרות נוספת: לרדד מעט בצק בכל פעם וליצור עוגיות עם קורצן עגול. (ראו בתמונה על תבנית האפייה בצד ימין)
- אפשרות אחרת: ליצור גליל עם הבצק, לעטוף בנילון נצמד. להכניס למקפיא לכחצי שעה. לא להקפיא. רק שיהיה יציב לפריסה. ואז לפרוס לעיגולים.
- אופים כ12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מעבירים את העוגיות לרשת קירור.
- לאחר קירור מוחלט, ממיסים שוקולד חלב, במיקרוגל או באמבט מרים, עד למצב נוזלי.
- טובלים חצי עוגיה בשוקולד המומס. מניחים על נייר האפייה עד שהשוקולד מתקשה.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/04/2020