מתכון עוגת תפוחים מעולה, בחושה וקלה להכנה

עוגת תפוחים מעולה, בחושה וקלה להכנה

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגה בחושה מלאה בטעמי תפוחים ווניל, לחה ומתוקה. עוגת תפוחים קלה להכנה ומהירת הכנה. עוגה המתאימה לכל סוגי התפוחים, עם ביצה אחת. פשוט לערבב את כל המצרכים ולאפות בתנור.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית קוטר 20 ס"מ/ אינגליש קייק, משומנת ומקומחת מעט.
  • מעבד מזון.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • פלטה מדורגת.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 3 תפוחים בינוניים, מכל זן שתבחרו*. שישקלו יחד כ-530 גרם.
  • ½1 כוסות קמח לכל מטרה. מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1 כוס סוכר חום/לבן.
  • 1 ביצה.
  • 50 גרם חמאה, רכה/ לפרווה: מחמאה.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית קינמון / למי שלא אוהב קינמון: פלפל אנגלי.
  • * במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 175 מעלות צ.
  2. מקלפים את התפוחים וחותכים לפלחים, ללא הליבה. מעבירים למעבד מזון. לכ-8 פולסים. קצרים**.
  3. מעבירים למיקסר. מוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים עד שיש תערובת אחידה. מתחילים במהירות איטית ולאחר מכן מעבירים למהירות בינונית-גבוה לכ-3 דקות.
  4. לפני המזיגה יש לערבב עם הלקקן ולבדוק כי בתחתית הקערה לא נשארו מרכיבים שלא התערבבו.
  5. מוזגים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  6. עם מרית מדורגת או לקקן משטחים את הבלילה בצורה שווה בתבנית.
  7. אופים כ-60 דקות.
  8. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  9. שומרים במקרר.
  10. **למי שאין מעבד מזון יחתוך את התפוח לקוביות לא גדולות, ויטבול ויערבב בקערה עם כף מיץ לימון.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 10/04/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'