שניצל צהוב הוא ארוחת צהרים או ערב הכי טעימה והכי קלה להכנה. טובלים את השניצל במרינדה הצהובה. מרינדה מלאת טעם ותבלינים. מסוג התבלינים שיש בכל בית. מכניסים לתנור ל-20 דקות ויש לכם שניצל בריא וטעים.
כלים:
- קערה.
- מסננת.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- כף ערבוב.
- מקלחיים.
מרכיבים:
- כ- 500 גרם שניצל עוף, חזה עוף פרוס.
- למרינדה-
- 1 כוס שמן קנולה.
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה/חריפה - בהתאם לטעם הרצוי.
- 1/2 כפית שטוחה כורכום.
- 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- 3 שיני שום כתושות/ אנחנו מעדיפים: 1 כף אבקת שום גבישי כיוון שהוא נוטה פחות להשרף בתנור ושומר על טעמו.
הוראות הכנה:
- להכנת המרינדה: רצוי להכין כשעה או יותר לפני האוכל לערבוב טעמים. אבל לא חובה.
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה. מערבבים טוב.
- מחממים תנור 180 מעלות צ. טורבו עליון.
- טובלים את השניצל במרינדה משני צדדיו. מעבירים למסננת- לא חובה, אותה תניחו בכיור.
- מניחים את השניצלים אחד על השני או ליד השני. ניתן לערבב מידי פעם. אנו לא רוצים מידי נוזל של המרינדה בתבנית האפייה.
- אם רוצים ניתן להוסיף גם ירק כלשהו כמו שום, פלפל חריף, פלפל מתוק וכדומה. ירקות שלא צריכים זמן רב בתנור. גם אותם לטבול במרינדה ולהעביר למסננת.
- על נייר האפייה מסדרים את השניצלים זה לצד זה.
- מכניסים לתנור לכ 10-12 דקות, לאחר מכן מוציאים בזהירות מהתנור ועם מלקחיים מעבירים כל שניצל לצדו השני. מחזירים לעוד כעשר דקות בתנור.
- מוציאים מהתנור, עם מלקחיים מעבירים לצלחת הגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/04/2020