מתכון שניצל בתנור במרינדה צהובה, חזה עוף במרינדה צהובה

שניצל בתנור במרינדה צהובה, חזה עוף במרינדה צהובה

עוף | בתנור | בשרי  
דירוג  

תיאור המתכון:

שניצל צהוב הוא ארוחת צהרים או ערב הכי טעימה והכי קלה להכנה. טובלים את השניצל במרינדה הצהובה. מרינדה מלאת טעם ותבלינים. מסוג התבלינים שיש בכל בית. מכניסים לתנור ל-20 דקות ויש לכם שניצל בריא וטעים.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  בתנור

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 35 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • קערה.
  • מסננת.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • כף ערבוב.
  • מקלחיים.

מרכיבים:
  • כ- 500 גרם שניצל עוף, חזה עוף פרוס.
  • למרינדה-
  • 1 כוס שמן קנולה.
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה/חריפה - בהתאם לטעם הרצוי.
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום.
  • 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
  • 3 שיני שום כתושות/ אנחנו מעדיפים: 1 כף אבקת שום גבישי כיוון שהוא נוטה פחות להשרף בתנור ושומר על טעמו.

הוראות הכנה:
  1. להכנת המרינדה: רצוי להכין כשעה או יותר לפני האוכל לערבוב טעמים. אבל לא חובה.
  2. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה. מערבבים טוב.
  3. מחממים תנור 180 מעלות צ. טורבו עליון.
  4. טובלים את השניצל במרינדה משני צדדיו. מעבירים למסננת- לא חובה, אותה תניחו בכיור.
  5. מניחים את השניצלים אחד על השני או ליד השני. ניתן לערבב מידי פעם. אנו לא רוצים מידי נוזל של המרינדה בתבנית האפייה.
  6. אם רוצים ניתן להוסיף גם ירק כלשהו כמו שום, פלפל חריף, פלפל מתוק וכדומה. ירקות שלא צריכים זמן רב בתנור. גם אותם לטבול במרינדה ולהעביר למסננת.
  7. על נייר האפייה מסדרים את השניצלים זה לצד זה.
  8. מכניסים לתנור לכ 10-12 דקות, לאחר מכן מוציאים בזהירות מהתנור ועם מלקחיים מעבירים כל שניצל לצדו השני. מחזירים לעוד כעשר דקות בתנור.
  9. מוציאים מהתנור, עם מלקחיים מעבירים לצלחת הגשה.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 12/04/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'