תבשיל קדירה בשר בקר וירקות הוא נזיד עם בשר שריר בבישול ארוך של 4 שעות או יותר. כל הטעמים של הבשר והירקות מתערבבים בתהליך עם התבשיל ובתוך עצמם. קל להכנה וטעים מאוד. חגיגי, טעים, קל להכנה.
כלים:
- סיר ברזל כ-28 ס"מ או יותר /כל סיר המתאים לבישול ארוך - אנחנו מבשלים על הכיריים.
*אפשר לבשל את התבשיל גם בתנור. לתנור, ודאו כי הסיר מתאים לתנור. - כף ערבוב.
- קערה
מרכיבים:
- כ- 750 גרם בשר שריר. שמות נוספים: שריר הזרוע, בשר מספר 8, שריר קידמי. נתח אחד- לא לפרוס את הבשר. או כל בשר אחר המתאים לבישול ארוך. לכו לפי מבצעים.
- כ-1-2 קולורבי. רק מנוקים. לא מקולפים.
- כ-2 גזרים. מקולפים. ופרוסים עבה לרוחבם.
- כ-3 בצלים. מקולפים, שלמים.
- כ- 300 גרם דלורית/דלעת/בטטה פרוסה לקוביות, לא קטנות, לא מקולפת.
- מלח - בנדיבות/ מלח גס.
- 1 עגבניה. שלמה. ללא העוקץ.
- 1 כוס מים.
- כ-1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
- כ-4 גרגירי פלפל אנגלי שלם.
- כ-1 ראש שום, לא מקולף.
- 1-2 עלי דפנה.
- 1 כפית צ'ילי טחון/פפריקה חריפה- לאוהבי החריף.
- 1 פלפל חריף אדום- לאוהבי החריף.
- כ-4 תפוחי אדמה / בטטות- לא חובה.
- כל ירק שאתם אוהבים המתאים לבישול ארוך.
הוראות הכנה:
- את הבשר לא נצרוב כי אנו לא רוצים שהשריר יתבשל בתוך עצמו אלה שטעמיו יתערבבו בתבשיל. אם אתם חייבים צריבה אז ממש בקטנה.
- נעטוף את הבשר במלח ופלפל שחור. נלוש לבשר. נניח בצד.
- נשפוך מים לקערה, נוסיף את כל התבלינים. גם עלי הדפנה. נערבב טוב. נשים בצד.
- נניח בסיר את הבשר, הקולורבי, הדלורית, הבצל, תפוחי האדמה, השום ושאר ירקות.
- נשפוך את המים לסיר. זה אולי יראה מעט אבל זה מספיק. לא להוסיף.
- נחמם מים בסיר עד רתיחה. נעביר לאש נמוכה. נכסה.
- נבשל מינימום 4 שעות.
- כדאי לערבב מידי פעם, ולהפוך צדדים עם כף הערבוב. נטעם מהרוטב ונתקן תיבול אם צריך.
- נעביר לכלי הגשה.
- הבשר כמובן בושל כמו שצריך ונפרס בקלות, כמו כן הירקות. מעדן
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/04/2020