עוגת תפוחים ואגוזים היא קינוח מושלם! ועוגה נהדרת. העוגה נקראת גם חיתוכית כיוון שהיא עוגה נמוכה ושטוחה. אבל היא בהחלט הדבר האמיתי. אם גם אתם אוהבי אגוזים, ואוהבי תפוחים - זאת בדיוק העוגה בשבילכם. האגוז מתחבר מצוין עם המתיקות של העוגה ומעט החמיצות של התפוח. לעוגה יש ריח משגע של תבלינים. המרקם רך אבל לא מתפורר ויש תפוחים וקרנאץ' של אגוזים בכל ביס. מתוקה וטעימה. עוגת תפוחים ואגוזים נמוכה. מומלץ.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 20+
- תבנית אפייה בגודל 24X24 ס"מ- רצוי מתפרקת. משומנת ומקומחת מעט.
- סיר קטן.
- קערה.
- לקקן.
- פלטה מדורגת.
- סכין חד.
- קערה + כף +לקקן.
- 85 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה/מרגרינה.
- 1 כוס דחוסה סוכר חום/ דמררה.
- ½1 כוסות קמח לכל מטרה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- ½1 כפיות קינמון / למי שלא אוהב קינמון: פלפל אנגלי.
- 2 ביצים.
- ½1 כוסות אגוזי קליפורניה קצוצים גס.
- 2 תפוחי עץ- מכל סוג- מקולפים וללא הליבה- מגוררים גס עם פומפיה או מעבד מזון. סחוטים מנוזלים.
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הסוכר ובחושים יחד עד שהסוכר נמס. מורידים מהכיריים ומצננים.
- מנפים בקערה יחד את הקמח, אבקת אפייה וקינמון/פלפל אנגלי. מערבבים טוב.
- מוזגים את החמאה המומסת לקערה.
- מערבבים מעט. מוסיפים ביצה 1 טורפים עד איחוד. מוסיפים את השנייה. טורפים עד איחוד.
- מוסיפים את תערובת הקמח. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את התפוח והאגוזים. מערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
- מחליקים לשכבה אחת עם פלטה מדורגת.
- אופים כ-35 דקות.
- מעבירים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
- אפשר לקשט באבקת סוכר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 02/05/2020