עוגיות תאנים ואגוזים נהדרות, עוגיות תאנים יבשות ונהדרות
עוגיות מתוקות הנמסות בפה עם תאנים יבשות ואגוזי מלך. מתיקות בכל ביס. עוגייה מתוקה וטעימה והכי חשוב, קלה להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: עוגיות לט"ו בשבט
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 20+
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה + מטרפה.
- 2 כפיות.
- 170 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
- 1 ביצה.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 2 כפות חלב/שמנת מתוקה.
- 2 כוסות קמח לכל מטרה.
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים / טחונים.
- 1/2 כפית מלח.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כפית סודה לשתייה.
- 1/2 כפית קינמון/ פלפל אנגלי-למי שלא אוהב קינמון.
- כ-1 כוס תאנים יבשות קצוצות.
- מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר, הביצה, הווניל והחלב במשך 5 דקות.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, הקינמון והג'ינג'ר. מערבבים עד איחוד.
- מערבבים פנימה את אגוזי המלך והתאנים המיובשות.
- בעזרת שתי כפיות לוקחים מהבצק ומעבירים לנייר האפייה. במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ. למשך 12-15 דקות או עד ששולי העוגייה מזהיבים מעט.
- אפשרו לעוגיות להתקרר לחלוטין. העבירו לכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/06/2020