חזה עוף בשום ועשבי תיבול
חזה עוף בתיבול נהדר ובריא, קל להכנה מלא עשבי תיבול ושום. בריא, לא משמין וקל להכנה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת/מחבת פסים.
- קערה.
- כף.
- כ-500 חזה עוף, פרוס.
- למרינדה:
- 4 שיני שום כתושות.
- כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
- כחצי כוס כוסברה קצוצה.
- מלח, פלפל שחור- לפי הטעם.
- מעט טימין+ מעט צילי גרוס.
- כרבע כוס שמן קנולה.
- בקערה, מערבבים טוב את כל חומר המרינדה.
- מוסיפים את חזה העוף ומערבבים, כך שכל חלקי העוף יתכסו במרינדה. מניחים בצד כחצי שעה אפשר גם הרבה יותר.
- מחממים על מחבת/ מחבת פסים משני הצדדים, עד שמתבשל ומשחים. **אפשר גם בתנור, 180 מעלות צ. כ-8 דקות בכל צד.
- אם רוצים ניתן לטגן יחד עם העוף מספר פטריות פורטובלו חצויות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/08/2020