רוטב פירי-פירי הוא רוטב פורטוגלי מפורסם המשבח כל ארוחה ובקלות. הפירי-פירי הינו מרינדה מושלמת לעוף, דגים, בשר או ירקות. תערובת מאוזנת וחריפה כמו שאנחנו אוהבים. הרוטב נותן עוד טעם עשיר ועסיסי. ניתן להוסיף ממנו גם לסנדוויץ או לפסטה. רוטב קל להכנה וטעם. מתכון זה מגיע אלינו מלואנדה בירת אנגולה שבדרום מערב אפריקה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: תבלין
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 5 דקות
מספר סועדים: 7-8
- כלי מזכוכית אטום.
- קערה בינונית-גדותה
- כף ערבוב.
- 4 כפות מיץ לימון טרי.
- 5 כפות שמן זית.
- 1/4 כוס חומץ.
- 1 כף פלפל קאיין טחון (cayenne pepper) (נמכר בארץ)/ פלפל צילי טחון.
- 1 כף אבקת שום/ שום גבישי טחון.
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כפית מלח.
- 1 כף צילי גרוס- או לפי הטעם.
- בקערה ערבבו את כל מרכיבי המרינדה טוב. הניחו בצד לכ-10 דקות.
- אם החלטתם להשתמש, למשל, בעוף- שלם, כרעיים, שניצלים וכדומה. העבירו את המרינדה לקערה גדולה ועטפו ברוטב את חלקי הבשר. עסו את התערבות כך שתגיע לכל חלקיו.
- השאירו את העוף במרינדה מינימום שעה לפני הבישול. כמה שיותר זמן במרינדה יותר טוב.
- אותה פעולה יש לעשות: עם דגים, ירקות או בשר. ביום חם מכניסים למקרר לשעה או יותר. אבל אם הבית נעים, כדאי להשאיר לספיגת טעמים במקום מוצל וקריר.
- לאחר מכן מבשלים בתנור גריל שחומם מראש או על הכיריים.
- **אם רוצים להשתמש ברוטב למחרת הכנתו שומרים בכלי אטום במקרר. לא יותר מיום. **אם רוצים להשתמש בבשר/עוף/ ירקות/ דג שכבר במרינדה לא באותו היום שומרים במקרר, בקערה עטופה בניילון נצמד. לא יותר מיום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/08/2020