מרק שום הוא מרק מצוין וטעים שגם נראה לא רע, בו השום משמש כמרכיב עיקרי. אבל יש בו עוד כלכך הרבה טעמים: פטריות ושמנת לבישול ויין לבן משובח ואלו רק חלק ואם השם ממש מטריד אתכם תמיד אפשר להציגו כמרק פטריות.
מרכיבים:
- כ-4 ראשי שום טריים (כ-300 גרם). קלופים. כל שן שום חצויה ל-2
- כ-200 גרם פטריות פורטובלו. פרוסות. (בערך כ-10 פטריות או סלסלה וקצת)
- 1.5 כוסות שמנת לבישול (333 גרם).
- מלח ופלפל שחור/לבן טחון -לפי הטעם
- 2 ליטר מים חמים מעורבבים עם 2 קוביות "תיבוליות פטריות"/ ציר מרק ירקות/ ציר מרק עוף.
- 1 פלפל אדום מתוק. חתוך לקוביות גדולות.
- כ- 1/2 פלפל אדום חריף (לא חובה). חתוך לאורכו, נקי מגרעינים ופרוס לרוחבו לקוביות גדולות- לא מומלץ להוסיפו למי שלא אוהב חריף.
- כ- 30 גרם חמאה- לטיגון.
- 1/4 כוס יין לבן (לא חובה).
- שורש סלרי. חתוך לפרוסות (כ-70 גרם).
- גרד אגוז מוסקט.
הוראות הכנה:
- בסיר למרק ממיסים את 30 גרם החמאה ואז מוסיפים את השום , את הפלפל האדום, הפלפל החריף. מטגנים אותם כ-5 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם.
- מוסיפים את הסלרי, היין הלבן ואת המים. מערבבים. מביאים לרתיחה. מנמיכים אש. מוסיפים את השמנת לבישול. מבשלים כחצי שעה.
- מורידים מהאש. מוסיפים את המלח והפלפל. מערבבים. מקררים מעט.
- עם מעבד מזון מרסקים את הירקות. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים גרד אגוז מוסקט. מערבבים.
- במחבת עם מעט חמאה מטגנים מעט את הפטריות. אפשר לשמור מעט פטריות בצד לעיטור לזמן ההגשה.
- מוסיפים את הפטריות למרק ומערבבים.
- לפני ההגשה מחממים שוב את המרק ומגישים.
- הצעת הגשה: מעטרים בכף שמנת חמוצה ועליה פטרייה או שתיים ששמרנו משלב 5 בהוראות ההכנה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/09/2020
עוד מתכונים שיעניינו אותך !