מתכון מרק שום טעים במיוחד, מרק שום ופטריות | יס-שף

מרק שום טעים במיוחד, מרק שום ופטריות

מרקים | חלבי | חלבי  
דירוג  

מרק שום הוא מרק מצוין וטעים שגם נראה לא רע, בו השום משמש כמרכיב עיקרי. אבל יש בו עוד כלכך הרבה טעמים: פטריות ושמנת לבישול ויין לבן משובח ואלו רק חלק ואם השם ממש מטריד אתכם תמיד אפשר להציגו כמרק פטריות.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  חלבי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • כ-4 ראשי שום טריים (כ-300 גרם). קלופים. כל שן שום חצויה ל-2
  • כ-200 גרם פטריות פורטובלו. פרוסות. (בערך כ-10 פטריות או סלסלה וקצת)
  • 1.5 כוסות שמנת לבישול (333 גרם).
  • מלח ופלפל שחור/לבן טחון -לפי הטעם
  • 2 ליטר מים חמים מעורבבים עם 2 קוביות "תיבוליות פטריות"/ ציר מרק ירקות/ ציר מרק עוף.
  • 1 פלפל אדום מתוק. חתוך לקוביות גדולות.
  • כ- 1/2 פלפל אדום חריף (לא חובה). חתוך לאורכו, נקי מגרעינים ופרוס לרוחבו לקוביות גדולות- לא מומלץ להוסיפו למי שלא אוהב חריף.
  • כ- 30 גרם חמאה- לטיגון.
  • 1/4 כוס יין לבן (לא חובה).
  • שורש סלרי. חתוך לפרוסות (כ-70 גרם).
  • גרד אגוז מוסקט.
הוראות הכנה:
  1. בסיר למרק ממיסים את 30 גרם החמאה ואז מוסיפים את השום , את הפלפל האדום, הפלפל החריף. מטגנים אותם כ-5 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם.
  2. מוסיפים את הסלרי, היין הלבן ואת המים. מערבבים. מביאים לרתיחה. מנמיכים אש. מוסיפים את השמנת לבישול. מבשלים כחצי שעה.
  3. מורידים מהאש. מוסיפים את המלח והפלפל. מערבבים. מקררים מעט.
  4. עם מעבד מזון מרסקים את הירקות. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים גרד אגוז מוסקט. מערבבים.
  5. במחבת עם מעט חמאה מטגנים מעט את הפטריות. אפשר לשמור מעט פטריות בצד לעיטור לזמן ההגשה.
  6. מוסיפים את הפטריות למרק ומערבבים.
  7. לפני ההגשה מחממים שוב את המרק ומגישים.
  8. הצעת הגשה: מעטרים בכף שמנת חמוצה ועליה פטרייה או שתיים ששמרנו משלב 5 בהוראות ההכנה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 01/09/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'